Kommune intensiverer jagten på dårlige betalere: Mangler 50 mio. kr

Borgerne i Albertslund skylder kommunen 50 millioner kroner. Derfor styrker kommunen nu sin indsats med at få gælden inddrevet.

Det er ikke småpenge, som Albertslund Kommune har til gode hos sine borgere og virksomheder.

Faktisk løber gælden helt op i 50 millioner kroner, viser et notat fra kommunen.

- Langt de fleste betaler deres regninger. Men man må bare konstatere, at der også er en del, der ikke gør det, siger Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (Soc.dem), til TV 2 Lorry.

- Det er mange penge, vil ville kunne bruge på velfærd til vores borgere. Eksempelvis på ældreplejen, børnehaver og skoler, tilføjer han.

Sammen med sine kolleger i Økonomiudvalget har borgmesteren nu givet grønt lys til, at kommunen kan intensivere jagten på de mange skyldnere.

Fra 2019 afsættes derfor 465.000 kroner til ansættelse af en medarbejder med særligt fokus på opkrævning i Borger- & Ydelsescenteret. Det er nemlig ikke bare sådan lige at få krattet pengene ind.

En god investering

Efter at Skat suspenderede sit skandaleramte it-inddrivelsessystem EFI tilbage i 2015, har kommunerne således selv skulle inddrive pengene, og det kræver tid og ressourcer, forklarer Steen Christiansen.  

Derfor ansatte Albertslund Kommune tilbage i 2016 en medarbejder på en midlertidig bevilling, som skulle inddrive især ejendomsskat.

Netop det skulle vise sig at blive en god investering.  

- Vi kan se, at det har virket så godt, at vi nu har besluttet at gøre det permanent, så vi har et særligt fokus på det. Vi forventer, at vedkommende får en effekt på lidt over en million kroner årligt, siger Steen Christiansen.

I Albertslund Kommune har man gode erfaringer med at inddrive gæld fra skyldnere. Her kan du se et tidligere indslag fra foråret 2017 om kommunens opkrævning.

Nødvendigt at passe på pengene

Kommunen har desuden en opkrævningsenhed, der systematisk kigger på andre gældsposter såsom ubetalte biblioteksregninger og manglende betaling af daginstitution.

- Man skal være opmærksom på, at de her penge mangler i kassen. Og der må man bare sige, at det er nødvendigt, vi passer på borgernes penge og sørger for, at alle betaler til fællesskabet, siger Steen Christiansen.

Han tilføjer, at borgere med gæld kan henvende sig til kommunen og få en afdragsordning, hvis de er i økonomiske vanskeligheder.

På trods af et tilgodehavende på 50 millioner kroner, men Steen Christiansen dog ikke, at Albertslund Kommune adskiller sig fra andre kommuner for så vidt angår borgere med gæld.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik