Kommune advarer: Tricktyve udgiver sig som hjemmehjælpere

I et tilfælde er det lykkedes at få adgang til et hjem. Køge Kommune beder ældre, der modtager hjemmehjælp, om at være ekstra påpasselige.

De ældre borgere i Køge Kommune skal være ekstra opmærksomme på hvem de lukker ind i deres hjem i øjeblikket. 

To gange har tricktyve nemlig været på spil. 

- I det ene tilfælde har en borger lukket en person ind, der tilbød 90 minutters rengøring, som efter sigende skulle leveres af Køge Kommune.  Rengøringen blev udført, men personen stjal borgerens penge imens. Da borgeren efterfølgende kontaktede kommunen viste det sig, at der ikke lå nogen aftale om rengøring for den givne borger. Borgeren var i forvejen ikke bevilliget hjælp fra Køge Kommune, og man bør altså undre sig, hvis man pludselig tilbydes hjælp, som man ikke tidligere har fået, eller hjælp i et andet omfang end man vanligvis får, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse. 

- Episode to nåede heldigvis ikke at føre til egentlig tyveri. En borger, der allerede modtager hjemmehjælp fra en privat leverandør, blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Køge Kommune. Han fortalte, at borgerens hjemmehjælp var blevet omlagt til en anden dag. Borgeren undrede sig over, at manden spurgte ind til hvor meget hjemmehjælp, borgeren plejer at modtage, og kontaktede derfor sin sædvanlige kontaktperson, der kunne fortælle, at der ikke var tale om omlægning af hjemmehjælpen. Efterfølgende mødte en kvinde op, som udgav sig for at være fra den private leverandør af hjemmepleje. Borgeren fik hjælp fra en nabo til at sende kvinden væk.

Begge episoder er meldt til politiet, ligesom signalementer er meldt ind.

- Der er tale om uhyre frække metoder, som tages i brug for at narre ældre borgere. Derfor må vi indskærpe over for alle, der modtager besøg fra Køge Kommune eller en privat leverandør, at det er en rigtig god ide at undre sig, når der sker ændringer. Og når man får besøg af et ukendt ansigt, skal man altid spørge om ID, og give sig god tid til at kigge på det. Vores medarbejdere ved godt, at det ikke er noget man gør for at være uhøflig, men af nødvendighed for at passe på sig selv, siger Annegerd Grimsbo BirkSørensen, sektionsleder i Social- og Sundhedsafdelingen.

Personale og samarbejdspartnere i hjemmeplejen er informeret om episoderne, og vil i den kommende tid tale med de borgere, som de kommer ud til om at være ekstra påpasselige.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik