Kom med til stor plastikindsamling

Tirsdag begynder en hel uge med fokus på plasticindsamling i København og på Frederiksberg. Baggrunden for indsamlingen er et nyt pantsystem på juice- og saftflasker.

Fra 1. juli begyndte de første virksomheder herhjemme at sætte pant på deres juice- og saftflasker, og fra næste år vil al embalage for drikkevarer i de to kategorier blive solgt med pant på i Danmark.

Det markerer man i København og på Frederiksberg med en stor plasticindsamling, der finder sted fra tirsdag den 23. juli og hele ugen ud.

Bag plasticindsamlingen står smoothie-virksomheden Innocent, der ønsker at sætte fokus på det nye pantsystem ved at opfordre danskerne til at genbruge og håndtere plastik korrekt.

- Affald, der ligger og flyder i gader og stræder, er jo en udfordring i byen her i sommermånederne, og det ønsker vi at bidrage til løsninger på. Det er derfor, at vi har startet oprydningskampagnen, der har navnet "innocent tidy up tour", hvor vi sammen med danskerne vil samle skrald og rydde op i nogle af Københavns grønne oaser,” siger Philip Rahbek, der er Senior Brand Manager hos Innocent.

Han uddyber:

- Juice- og smoothieflasker bliver nu en del af pantsystemet, og det er noget, vi har ventet på og set frem til.  Det er vores mål at gøre Danmark en smule renere og grønnere, og det vil vi gøre ved at indsamle skrald og plastik de steder, hvor mange mennesker hen over sommeren opholder sig.

Formålet med plasticindsamlingen er både at få sparet på naturens ressourcer, men også at få holdt de grønne oaser grønne.

Vil donere penge til Plastic Change

Derfor foregår plasticindsamlingerne i løbet af ugen i Frederiksberg Have på Frederiksberg og på Islands Brygge i København.

Plasticindsamlingen finder de førse dage sted i Frederiksberg Have
Plasticindsamlingen finder de førse dage sted i Frederiksberg Have
Foto: Mia Cassens / TV 2 Lorry

Til arrangementet er alle velkomne, men Innocent håber også, at miljøorganisationer, spejdere, SFO'er samt en række kendte vil komme forbi og hjælpe til med oprydningen.

- Vi regner med, at mindst 50.000 mennesker vil slutte sig til os på indsamlingsdagene.  Og hvis de alle giver en effektiv hånd med ved oprydningen, så kommer vi rigtig langt. Når oprydningen er ovre, er det vores forhåbning, at vi alle kan tilbringe en dejlig sommeraften i byen uden at være generet henslængt skrald, siger Philip Rahbek.

For at øge motivationen for oprydningen, vil Innocent donere 50 kroner per kg. indsamlet plastik til miljøorganisationen Plastic Change.

Indsamlingen finder sted i Frederiksberg Have den 23.-25. juli fra kl. 10-18 og på Islands Brygge den 26.-28. juli kl. 10-18.

Islands Brygge er et populært sted for københavnerne at hænge ud om sommeren.
Islands Brygge er et populært sted for københavnerne at hænge ud om sommeren.
Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik