Kollega til knivdræbt SOSU glæder sig over politisk aftale

Det er glædeligt, at der oprettes 150 pladser på nye specialiserede afdelinger, mener talskvinden fra det socialpsykiatriske bosted Lindegården.

Det er den helt rigtige vej at gå, når regeringen har landet en bred politisk aftale om at skabe 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger i regionerne.

Det mener Mia Kristina Hansen, der er ansat på bostedet Lindegården.

- Jeg kan ikke rigtig sige andet, end at det lyder rigtig godt, siger hun.

En 57-årig kvindelig ansat på netop Lindegården i Roskilde blev i marts knivdræbt. Drabet var det femte på den type bosteder på fire år.

Det var drabet på Lindegården, der for alvor satte gang i den politiske debat om mere sikre forhold for ansatte og beboere i psykiatrien.

Målrettet og specialiseret indsats til beboere

De nye afdelinger skal tilbyde mere målrettet og specialiseret behandling til gruppen af de hårdest belastede beboere.

quote Jeg er helt sikker på, at det her vil afhjælpe nogle af de problemer, vi har

Mia Kristina Hansen, talskvinde på Lindegården

- Jeg er helt sikker på, at det her vil afhjælpe nogle af de problemer, vi har, siger Mia Kristina Hansen til Ritzau og fortsætter:

- Vi må jo erkende, at der bor nogle meget aggressive og voldelige personer, som har behov for noget helt specialiseret behandling.

Selv om Mia Kristina Hansen glæder sig over aftalen, er hun alligevel spændt på at se effekten af de nye afdelinger. Hun understreger, at hun håber, at afdelingerne kan give en højere sikkerhed på arbejdspladsen.

- Tryg er et meget stort ord. Men jeg tror og håber, at det her kan give en roligere hverdag, når man går på arbejde, siger hun.

quote Tryg er et meget stort ord. Men jeg tror og håber, at det her kan give en roligere hverdag

Mia Kristina Hansen, talskvinde på Lindegården

FOA-formand: 'En god dag for psykiatrien'

Fagforeningen FOA's formand, Dennis Kristensen, tør dog godt kalde det "en god dag" for bostederne og de ansatte.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at få en aftale i hus efter den lange debat om, om der skulle etableres et nyt tilbud til dem, der er for farlige til at være på de almindelige bosteder, siger han.

quote Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at få en aftale i hus 

Dennis Kristensen, formand i FOA

Han mener, at man aldrig kan udstikke garantier for, at aftalen helt vil forhindre de voldelige episoder på  bostederne. Men det er godt på vej. 

- Nu får vi et tilbud til dem, der er vanskeligst at håndtere for bostederne, og hvor man får mulighed for nogle af de ting, man ikke kan i dag. Det er det, jeg tror har størst mulighed for at nedsætte antallet af alvorlige voldsepisoder, siger formanden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik