Køkaos ved stor trafikåre: Bilister forstår ikke skiltning ved vejarbejde

Vejarbejde skaber trængsel på H.C. Andersens Boulevard - men en del af den kan undgås, hvis bilisterne forstår, hvor de må køre.

Der er i forvejen trængt - men nu klemmer bilisterne på én af hovedstadens mest trafikerede veje sig endnu mere sammen.

Det sker under et vejarbejde på H.C. Andersens Boulevard i København, mens man i løbet af den næste måneds tid er igang med at etablere nye midterheller til de cyklister, der skal krydse vejen mellem Rådhuspladsen og Jernbanegade.

quote Vi har ved vores tilsyn oplevet, at skiltene bliver misforstået af bilisterne. De benytter kun de to vognbaner og ikke busbanen.

Ivan Partov, enhedschef for gravetilladelser i Københavns Kommune

Bilisternes "klemmen sammen" er dog et misforstået hensyn. 

De må nemlig stadigvæk køre i tre vognbaner - men den tredje vognbane er det, der normalt er busbanen. Og det har skabt forvirring. 

-  Vi har ved vores tilsyn oplevet, at skiltene bliver misforstået af bilisterne. De benytter kun de to vognbaner og ikke busbanen, fortæller Ivan Partov, der er enhedschef for gravetilladelser i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry. 

Se det stykke af H.C. Andersens Boulevard, der er påvirket her.

Nye streger og mere grønt lys

Konsekvensen har været lange køer de seneste dage - og tirsdag morgen var ingen undtagelse.

Derfor går man nu i aktion for at rette op på misforståelsen: I aften efter myldretid bliver der tegnet nye streger op på kørebanen, som forhåbentlig kan få bilisterne til igen at brede sig. 

Går det ikke ud over busdriften, når man lader bilerne køre i busbanen? 

- Hvis bare der er flow i det, så er det begrænset, svarer Ivan Partov.

- Vi kan ikke undgå trafikale konsekvenser, men på den her måde bliver de så små som muligt. Vi må bruge pladsen, der er til rådighed, på bedste måde. 

Samtidig vil Københavns Kommune køre deres "morgenmyldretids-program" i trafiksignalerne på H.C. Andersens Boulevard fra kl. 6.00. Det står normalt først til at starte kl. 07.00.

Det betyder, at man har indstillet signalerne sådan, at bilisterne, der skal ind og ud af byen ad de store indfaldsveje og det prioriterede vejnet, får mere grøn bølge. Det skal afhjælpe trafikpropper på H.C. Andersen Boulevard. 

Københavns Kommune holder øje med situationen de næste dage for at se, om der er behov for yderligere justeringer.

Vejarbejdet varer efter planen frem til 21. juni. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik