Køge: Borgere protesterer mod højere huse

Et flertal i Køge byråd vil ændre lokalplanen for stationsområdet tæt på centrum. Den nye lokalplan skal give bygherrer lov til at bygge højere end hidtil tilladt. En borgergruppe går i mod

Den gældende lokalplan for stationsområdet tæt på Køge centrum er utilstrækkelig. Det mener 25 af byrådets 27 medlemmer.

Lokalplanen tillader nemlig ikke byggeri på højere end 12 meter i området – dog med mulighed for dispensation op til 15,5 meter. Indtil videre er der allerede givet dispensation til højere byggeri på fem af de otte byggefelter der er omfattet af lokalplanen, men for at de sidste tre byggefelter også kan bygges højere, så kræver det en fornyelse af planen.

- Det er en stor del af Køge midtbys udvikling. Det giver mulighed for at bygge en række nye butikker og give et større udvalg både til nuværende kunder og de forhåbentligt endnu flere kunder, der kommer til Køge, siger Marie Stærke (A) til TV 2 Lorry.

Formand for teknik- og miljøudvalget i Køge, Mette Jorsø (V), bakker også op om den nye lokalplan.

- Jeg er sikker på, at Køge godt kan magte at komme op i højden. Vi er en kommune i vækst over det hele, og det er jo ikke midt i mellem alle de små huse, vi lige pludselig vil bygge nyt, siger hun.

Det eneste parti der ikke støtter den nye lokalplan er Enhedslisten, der har to pladser i byrådet.

- Enhedslisten har valgt at sige nej tak til den nye lokalplan, fordi vi ønsker en fornuftig overgang fra middelalderbyen til det nye område, siger Niels Rolskov (Ø).

Den nye lokalplan falder heller ikke i alle borgeres smag. Marianne Iversen og en gruppe borgere har derfor startet gruppen ”Pas på Køge”, der samler underskrifter ind mod den nye lokalplan.

- Nu vil man lovliggøre op til 15,5 meter. Vil man så dispensere for det fremadrettet? Så bliver det jo frygtelig højt til sidst, siger Marianne Iversen.

Hun håber derfor, at de med gruppen kan gøre politikerne opmærksomme på borgernes utilfredshed.

Underskriftindsamlingen har lige nu 135 underskrifter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik