Københavnske ænder fundet døde af forgiftning

Tre døde ænder ved Sortedamssøen i København blev formentlig dræbt af musegift

DTU-Veterinærinstituttet slår alarm efter fundet af tre døde ænder ved Sortedamssøen i København. De tre gråænder er nemlig blevet forgiftet.

Fødevarekemisk forskningsenhed ved DTU Fødevareinstituttet, har ved hjælp af massespektofotometri undersøgt leveren fra de døde gråænder. Resultatet viste, at ænderne er forgiftet med chloralose, der er et af de aktive stoffer i musegift. 

-Vi ved ikke, hvordan ænderne er blevet forgiftet med chloralose, men vores undersøgelser indikerer, at forgiftningen er sket med et teknisk produkt, og det vil derfor være sandsynligt at antage, at der er tale om musegift, siger Mariann Chriél, der er chefkonsulent ved DTU Veterinærinstituttets sektion for Diagnostik og Beredskab.

Når mus spiser giften, bliver de bedøvet. Og dermed bliver deres kroppe så afkølede, at de dør. Problemet er, at giften også er dødelig for andre dyr, og selv om det kun er tilladt at bruge den indendøre, så har giften tilsyneladende været anbragt ude - et sted, hvor ænderne har haft adgang til den.

 ”Tænk dig godt om, før du vælger at bekæmpe mus med gift,” skriver Miljøstyrelsen på deres hjemmeside og opfordrer til, at man i givet fald køber musegift indkapslet i en beholder. Det kan være en museautomat, lokkeboks eller en musegiftboks, hvor foderstation og gift er samlet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik