Københavns Universitet: Ralf Hemmingsen stopper som rektor

Efter 12 år på posten som rektor for Københavns Universitet fratræder Ralf Hemmingsen stillingen, dermed søger universitet ny rektor.

Ralf Hemmingsen, der har stået i spidsen for Københavns Universitet i 12 år, stopper med udgangen af februar 2017.

Den 66-årige Hemmingsen har siddet i to perioder. Den nuværende periode udløber i begyndelsen af 2017, og han har valgt ikke at søge stillingen igen.

 - Det er de færreste organisationer, der ikke har brug for et skifte en gang imellem. Jeg fylder jo 67 i år, derfor har jeg også valgt at stoppe nu efter 12 interessante år, siger Ralf Hemmingsen til TV 2 Lorry og tilføjer:

 - Og så kan man jo sige, at det man ikke har nået efter 12 år, det når man nok ikke alligevel, griner han.

Det er universitetets bestyrelse, der udvælger og ansætter rektor. Bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen mener, at den afgående rektor efterlader sig et universitet, han kan være stolt af:

 - Ralf Hemmingsen har stået i spidsen i en periode, hvor universitetet har udviklet sig så markant som internationalt orienteret forsknings- og uddannelsesinstitution, at vi nu er et af Europas førende universiteter. 

 

quote Det man ikke har nået efter 12 år, det når man nok ikke alligevel

Ralf Hemmingsen

 

Store byggeprojekter

I den tid Ralf Hemmingsen har været rektor, er der sket store forandringer på Københavns Universitet. En campusplan har blandt andet samlet universitetet i fire campusområder.

Sideløbende har universitetet fået nye, moderne forskningsfaciliteter herunder KUA-byggeriet på Amager, Mærskbygningen på Blegdamsvej og Niels Bohr-bygningen langs Jagtvej.

 - Jeg håber da, at det, folk vil huske mig for, er, at der har været stor forskningsfrihed, højt til loftet og at forskning blev anset som en langsigtet investering, det er jo det vi skal leve af på den lange bane, siger Ralf Hemmingsen. 

Store institutioner som Landbohøjskolen og Danmarks Farmaceutiske Universitet er også i Ralf Hemmingsens tid blevet fusioneret og er nu en integreret del af KU seks fakulteter, skriver Københavns Universitet på deres hjemmeside.

 - Jeg har brugt mange kræfter på fornyelse af byginger, faglige fusioner og at skabe et godt studiemiljø, hvis ikke man gør det, så søger de studernede og underviserne jo andre steder hen, siger han.

Fortsætter som professor

Ralf Hemmingsen forlader dog ikke helt Københavns Universitet, han vil efter fratrædelsen fortsætte sit virke  som professor i psykiatri ved Institut for Klinisk Medicin. Her vil han forestå undervisning og forskellige forskningsprojekter.

 - Det jeg kommer til at savne allermest i jobbet som rektor er nok det tætte samarbejde med studenterorganisationerne. Studiemiljøet har haft en høj prioritet, og vi har også været gennem kriser - der er mange ting jeg vil savne, men mest samarbejdet med de studerende, siger Ralf Hemmingesen.

Hemmingsen er dr. med og professor i psykiatri. Han har tidligere været chef for en del af Bispebjerg Hospital og dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Han fik sin medicinske embedseksamen i 1975, året efter blev han tildelt Københavns Universitets Guldmedalje. Han fik den medicinske doktorgrad i 1981, og i 1983 blev han speciallæge i psykiatri. Han blev professor i 1995.

Ralf Hemmingsen er Københavns Universitets rektor nr. 258. 

I 12 år i træk har Ralf Hemmingsen hilst nye studerende velkommen til Københavns Universitet.
I 12 år i træk har Ralf Hemmingsen hilst nye studerende velkommen til Københavns Universitet.
Foto: Nikolai Linares / Scanpix

 

Ny rektor søges

Ralf Hemmingsens valg om at stoppe betyder, at Københavns Universitet nu skal se sig om efter en ny rektor.

Universitet har derfor slået stillingen op, og der er ansøgningsfrist 25. september. Den nye rektor skal kunne tiltræde stillingen den 1. marts 2017.

Ifølge stillingsopslaget skal den nye rektor blandt andet være 'anerkendt forsker på internationalt niveau' og vil i øvrigt blive klassificeret i lønramme 40. 

Man forventer, at navnet på den nye rektor kan offentliggøres senest i begyndelsen af november.

Du kan se stillingsopslaget her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik