Københavns Politi forlænger visitationszone i Nordvest

Politiet vurderer, at der stadig er øget risiko for voldelige konfrontationer i Københavns Nordvestområde.

Politiet må fortsætte med at tjekke for våben i Københavns Nordvestkvarter. Det er netop blevet besluttet at forlænge visitionszonen en uge.

Københavns Politi indførte visitionszonen for en uge siden, efter området havde været ramt af flere skyderier og knivstik. 

Efter planen skulle visitationszonen ophøre i dag, men politidirektøren har altså valgt at forlænge den frem til den 19. oktober. 

- Den begrundelse, der var, da vi iværksatte visitationszonen for en uge siden, er stadig gældende. Det er stadigvæk et område, hvor man indimellem ser nogle skyderier, og hvor vi ser et behov for at visitere i større omfang, end vi plejer, siger vicepolitinspektør Henrik Møller Jakobsen til TV2 Lorry. 

Her fortæller ledende politiinspektør Allan Nyring om baggrunden for at indføre visitationszonen (5. oktober)

Når politiet indfører en visitationszone, sker det i henhold til § 6 i loven om politiets virksomhed.

quote Det er også et signal til borgerne om, at vi prøver at få knivene ud af lommerne og skydevåbene væk fra gaden

Henrik Møller Jakobsen, Vicepolitiinspektør

Helt konkret betyder det, at politiet kan tjekke tasker, lommer og biler, uden at der er en begrundet mistanke.

- Det giver en udvidet mulighed for at visitere folk for blandt andet skydevåben og knive. Nu har der været påsat en bilbrand det seneste døgn, og der kan man også se, om folk har noget på sig, der har med det at gøre, forklarer Henrik Møller Jakobsen. 

Skal skabe tryghed

Men visitationszonen har også et andet formål:  

- Det er også et signal til borgerne om, at vi prøver at få knivene ud af lommerne og skydevåbene væk fra gaden, og at vi gør noget for at få bragt det her til ophør. Så borgerne kan føle sig trygge, også inden for det område, der er visitationszone, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen

Fem visitationszoner i Hovedstadsområdet

Inden for den seneste uge er der blevet indført flere visitationszoner i Hovedstadsområdet.

Blandt andet i Farum, hvor Nordsjællands Politi efter skudepisoden ved Farum Stationstorv og en 'synlig optrapning af kriminalitetsbilledet' har indført en visitationszone indtil 30. oktober.

Efter flere skyderier på Vestegnen har Københavns Vestegns politi desuden indført visitationszoner i Hvidovre, Ishøj og Taastrup, som gælder indtil 6. november.

Frem til den 19. oktober vil Københavns Politi dagligt vurdere, hvordan situationen ser ud i det berørte område i Nordvest. 

- Vi følger det særlig tæt der, hvor vi har visitationszoner, siger Henrik Møller Jakobsen og tilføjer:

- For vi har ikke visitationszoner længere end højst nødvendigt.

Sådan indkredser Københavns Politi området i Nordvest:

  • Starter i det nordvestlige hjørne ved Høje Gladsaxe Vej og følge Utterslev moses nordlige og vestlige grænse tværs over Grønnemose Alle.
  • Derpå tværs over mosen til Dunhammervej - Rødkløvervej - Ved Renden - Over det grønne område til banelegemet.
  • Følger banelegemet mod syd og svinger mod øst og følger arealet mellem Lundedalsvej og Ellemosevej til Tuborgvej.
  • Tuborgvej langs banelegemet ned til og med det bebyggede område sydligst og vest banelegemet.
  • Tværs igennem Lersøparken til Tagensvej.
  • Tværs over Tagensvej og tværs gennem Mimersparken til Frederikssundsvej.
  • Krydser Frederikssundsvej nord om Nørrebro Station og fortsætter og krydser Nordre Fasanvej, hvor der svinges mod syd.
  • Følger Nordre Fasanvej på vejens vestlige side og ved Glentevej svinges mod øst til et lille afgrænset område, hvorpå grænsen fortsætter mod sydvest til Hillerødgade/Nattergalevej.
  • Derpå mod syd - over Bispeengbuen og mod sydvest - krydset Borups Alle - mod vest til området ved rabarbervej, hvorpå mod sydvest over banelegemet til lige nord for Godthåbdsvej. Følger Godthåbsvej på østlige side til umiddelbart syd for Bellahøjvej.
  • Bellahøjvej følges på østlige side til et område ved Utterslevvej, hvor der skrånes mod nordøst over til vest for Borups Alle.
  • Borups Alle følges på vestlig side og der svinges skråt mod nordvest til Bellahøjvej og Utterslevvej.
  • Mod nordvest langs Hareskovvejs nordlige side og svinger mod nord mellem Hyrdevangen og Dyblandsvangen til Skolevangens nordlige side.
  • Mod vest mod Hareskovvej og derpå nordpå på Hareskovvejens østlige side - over Mosesvinget og videre på højre side ad Hillerødmotorvejen til udgangspunktet ved Høje Gladsaxe vej.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik