Københavnerduo vinder pris for bedste økoprodukt

- Det er fuldstændig vanvittigt og meget uvirkeligt, lyder det fra den ene af de to prisvindere, der er blevet hædret på verdens største øko-messe.

Blandt mere end 100 nye økologiske drikkevarer fra hele verden har gæsterne på verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg, udpeget et dansk øko-produkt som den bedste produktnyhed i år.

Det er Copenhagen Sparkling Tea Company, der netop har fået overrakt en pris for det bedste nye produkt i 2018.

Det fortæller Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse, hvor virksomheden kaldes for et førsteklasses eksempel på den innovationskraft, der kendetegner danske øko-virksomheder.

- Det er fuldstændig vanvittigt og meget uvirkeligt det her. Professionelle indkøbere har gået rundt her på messen og kigget på økologiske produktnyheder fra hele verden, og så har de udpeget vores produkt som den mest interessante nyhed indenfor drikkevarer. Det er en utrolig stor anerkendelse, siger Bo Sten Hansen, direktør og medstifter i Copenhagen Sparkling Tea Company.

Sammen med den danske sommelier, Jacob Kocemba, stiftede han Copenhagen Sparkling Tea Company i begyndelsen af 2017 og samme forår kom de første lav- og nonalkoholiske mousserende teer på markedet.

Blæst bagover af opmærksomheden

Virksomheden har allerede hul igennem til seks eksportmarkeder med sine produkter, og med prisoverrækkelsen kunne det tyde på, at eksportpotentialet er stort.

Her ses nogle af de mousserende teer, som Copenhagen Sparkling Tea Company sælger.
Her ses nogle af de mousserende teer, som Copenhagen Sparkling Tea Company sælger.
Foto: Copenhagen Sparkling Tea Company

Det er også det indtryk, de første dage på messen har efterladt hos Bo Sten Hansen.

- Vi er blæst bagover af opmærksomheden. Det er gået over al forventning. Vi introducerer jo en helt ny drikkevarekategori, som ikke er set før, og messen har bekræftet os i, at vi har fundet et hul i markedet med vores produkter. Vi har ramt noget, som har en bred appel. Vi har oplevet interesse fra kunder i lande som både Frankrig, Rumænien, Nordamerika og Argentina. Det siger mig, at der er et enormt potentiale. Jeg tror, det kommer til at stikke helt af det her, siger Bo Sten Hansen, der har en målsætning om at femdoble virksomhedens omsætning i år – primært båret af eksport.

"Meget velfortjent"

Copenhagen Sparkling Tea Company deltager på BioFach sammen med mere end 40 andre danske øko-virksomheder i et stort eksportfremstød arrangeret af Økologisk Landsforening i samarbejde med netværket Bio Aus Dänemark.

- Det er meget velfortjent, at prisen går til Copenhagen Sparkling Tea Company. De har et fuldstændigt unikt økologisk kvalitetsprodukt, som demonstrerer nytænkning og innovationskraft på et meget højt niveau. Generelt bliver danske øko-virksomheder i høj grad bemærket for deres innovation, og det er klart en af årsagerne til den store interesse for dansk økologi, vi oplever her på messen, siger Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening.

Den danske økologi-eksport er mere end fordoblet på fire år. Der blev eksporteret danske øko-varer for 2,4 milliarder kroner i 2016, og Økologisk Landsforening vurderer, at dansk økologi er så eftertragtet på eksportmarkederne, at øko-eksporten vil runde tre mia. allerede i 2018.

BioFach finder sted fra den 14. til den 17. februar i Nürnberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik