København vil sætte loft på Airbnb-udlejning: "Billige værelser bør gå til studerende"

Københavns overborgmester vil undersøge, om der kan indføres et loft over antal udlejningsdage med Airbnb.

København kan være på vej i flere storbyers fodspor og sætte en begrænsning på, hvor mange dage en bolig kan lejes ud årligt via den online udlejningsportal Airbnb. Det skriver DR P4 København.

quote Det er præcis den model, vi er nødt til at indføre i København, så der ikke er værelser, der bliver lejet ud på årsbasis via Airbnb, men i stedet kan gå til studerende, der i den grad savner billige værelser.

Social- og sundhedsborgmester i København Ninna Thomsen

I Hollands hovedstad, Amsterdam, er der netop kommet et loft på 60 dages leje per år. Og det er en løsning, der vil være god at få i København. Det mener overborgmester Frank Jensen (S).

- På baggrund af det, der nu er sket med den aftale, der er indgået i Amsterdam, vil jeg kontakte Airbnb og høre, om vi kan lave en tilsvarende aftale, hvor der indlægges et maksloft, så vi undgår ulovlig hoteldrift, siger Frank Jensen til DR P4 København. 

Airbnb fungerer ved, at udlejere og lejere kan kontakte hinanden via en hjemmeside.

På Københavns Rådhus bakkes Frank Jensen op af social- og sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Allerede i dag må man ifølge den såkaldte bopælspligt i Danmark maksimalt leje sin bolig ud i syv uger. Og det skal Airbnb være med til at regulere, mener hun.

- Det er præcis den model, vi er nødt til at indføre i København, så der ikke er værelser, der bliver lejet ud på årsbasis via Airbnb, men i stedet kan gå til studerende, der i den grad savner billige værelser, siger Ninna Thomsen til DR P4 København.

Det er ikke bare Amsterdam, der har lavet regler for udlejning via Airbnb.

Også London, New York, Berlin og Paris er blandt de storbyer, som har introduceres lofter for det antal dage, en bolig må udlejes. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik