København: Venstre vil gafle stort EU-agentur

Der er 900 arbejdspladser i gevinst, hvis det lykkes København at tiltrække Det Europæiske Lægemiddelagentur

900 arbejdspladser - og masser af prestige. Venstre i København forsøger nu at få hovedstaden til at gå aktivt ind i kampen om at overtage Det Europæiske Lægemiddelagentur, som forlader London efter Brexit.

-Vi får ikke agenturet placeret i København, hvis vi bare sidder på hænderne. Vi skal ud at kæmpe for det. Det vil være en kæmpe gevinst for medico-miljøet i København, hvis EMA bliver placeret her. Det vil kunne tiltrække rigtig mange videnstunge arbejdspladser og styrke forskningsmiljøet. København vil ganske enkelt blive et mekka for forskere, specialister og virksomheder indenfor medicinalområdet, siger Jens-Kristian Lütken, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (V).

quote København vil blive et Mekka for forskere

Jens-Kristian Lütken (V), Københavns Borgerrepræsentation

Partiet har fremsat et beslutningsforslag om, at København skal gå aktivt ind i kampen for at vinde agenturet, og Jens-Kristian Lütken mener, at hovedstaden skal alliere sig med Skåne i kampen om at tiltrække agenturet. Stockholm er også en kandidat, men Skåne vil have større gavn af en placering her, end hvis det kommer til at ligge i Stockholm - mange hundrede kilometer væk.

 

-Øresundsregionen er centrum for medicinalindustrien i Norden og derfor vil København være en naturlig placering for EMA. Det vil styrke virksomheder og forskningen på begge sider af Øresund. Derfor bør vi arbejde på en fælles løsning der hedder København. Det vil være til gavn både for Danmark og Sverige – udtaler Jens-Kristian Lütken, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (V)

Han er ikke i tvivl om, at det bedste argument for at vinde det store agentur netop er samarbejdet med Sydsverige.

-De har en stor medicinalindustri, og det har vi også. Samtidig har vi lufthavnen og broforbindelsen til Sverige. Men vi skal gennemføre en massiv lobbyvirksomhed, for alle vil jo gerne have agenturet, siger han.

Venstre regner med, at deres forslag bliver behandlet af borgerrepræsentationen på første møde efter nytår.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik