København får søndagsordfører: "Der skal styr på byens stress"

Alternativet i København har præsenteret dets ordførerskaber, som tæller en singlelivsordfører, en naboskabsordfører og en ordfører for borgerløn.

De har før gjort sig bemærket med forslag om korte arbejdsuger og nye skolefag. 

quote Københavnerne skal simpelthen skrue ned for hastigheden

Rolf Bjerre, Alternativet

Og endnu en gang kommer Alternativet med en noget iøjenfaldende udmelding. 

Partiet har nemlig nu præsenteret sine kommende ordførerskaber, som skal tale partiets sager op før kommunalvalget i november 2017, hvor man regner med at få plads i Københavns Borgerrepræsentation for første gang. 

Ordførerskaberne tæller blandt andet en singlivsordfører, en naboskabsordfører og en ordfører for borgerløn. 

Det skriver Berlingske. 

Søndagsordføreren får blandt andet til opgave at styrke, hvad partiet kalder 'søndagsaktivismen' - et begreb, som dækker over ideen om at bruge kort tid på noget socialt og nemt såsom at like et Facebookpost eller starte en underskriftindsamling, forklarer den kommende ordfører Rolf Bjerre til avisen. 

- Der skal styr på byens stress og eksklusion, så i forhold til at sikre antistress og skabe ugidelighedens plads, synes jeg i høj grad, at København har brug for en søndagsordfører. Københavnerne skal simpelthen skrue ned for hastigheden, for ofte kommer der langt bedre kvalitet ud af tingene, hvis man venter fem minutter med at fyre af sted, siger han til Berlingske. 

Rolf Bjerre fortæller videre, at han har planer om at stille forslag om flere bilfrie søndage i hovedstaden. Det er noget, man har indført i Paris for at mindske forureningen, og noget som allerede er afprøvet i København i september 2016. 

Ordførerskabet skal ses i forlængelse af Alternativets tidligere mærkesag: En arbejdsuge på kun 30 timer. Argumentet lyder her, at der er for mange ledige, samtidig med at alt for mange i arbejde går ned med stress.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik