København får bilfri dag

Til september får København sin første bilfri dag.

Til daglig er der plads til både cyklister, fodgængere, offentlig transport og bilister i Københavns gader.

Men til spetember får hovedstaden sin første bilfri dag i mange år.

Det skriver metroxpress

Søndag den 18. september vil adskillige zoner i byen dermed blive lukket ned for bilister.

- Ved at bandlyse biler for en dag giver vi københavnere og turister mulighed for at opleve, hvordan byen kan bruges, når vi ikke skal sørge for plads til forurenende køretøjer. Jeg er spændt på at se dagen blive forløst, og jeg er sikker på, at det bliver noget helt særligt, siger Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell, til avisen.

Indtil videre er det planlagt, at H.C. Andersens Boulevard samt centrale gader i alle bydele skal lukkes af for køretøjer.

Samtidig er det planen, at der skal afholdes et større event i det centrale København, når folkemasserne indtager gaderne.

- Hvis vi ikke bare skal have tomme gader den 18. september, skal vi selvfølgelig skabe dagen og begivenhederne sammen med københavnerne. På den måde bliver det københavnerne, der viser, hvad de kunne tænke sig at bruge pladsen til, hvis vi skulle bruge færre kvadratmeter til bilerne, siger Morten Kabell, til metroxpress.

Beslutningen om at indføre en bilfri søndag blev taget i Københavns Borgerreppræsentation i efteråret.

Den endelige dato skal godekendes mandag den 22. februar i Teknik- og Miljøudvalget.

Borgere på Frederiksberg vil ikke blive forhindret i at komme til og fra deres hjem i forbindelse med dagen, lover forvaltningen.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik