Knivoverfald kortlagt: Psykisk bosted sløsede med sikkerheden

Det var ikke sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Sådan lyder Arbejdstilsynets konklusion efter en ansat blev angrebet med kniv.

Knivoverfaldet skete natten til den 31. maj på det psykiatriske bosted Sundbygård på Amager. Her bad en beboer om at blive indlagt på Psykiatrisk Center Amager, der ligger kort derfra. Herefter gik beboeren ind på sit værelse, hentede en kokkekniv og overfaldt en vikar.  

Kort efter overfaldet gik Arbejdstilsynet ind i sagen. De har undersøgt bostedet, og konklusionen er klar:

- I skal være bedre til at forebygge risikoen for vold. I et konkret tilfælde havde I ikke rustet to vikarer godt nok til arbejdet. Det var ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lyder det i Arbejdstilsynets rapport. 

Bostedet skulle ifølge tilsynet have forudset risikoen, og vikarerne skulle have fået besked på, at de havde med en farlig beboer at gøre. Beboerens tilstand var nemlig forværret op til knivoverfaldet, og vedkommende havde smadret en rude og forsøgt ildspåsættelse. 

- Det er ikke særlig betryggende og direkte uansvarligt, at institutionen vælger at gøre brug af to vikarer uden at give dem de nødvendige sikkerhedsvurderinger, når de ved, at personen har udvist psykiske forværringer, siger formanden for FOA til Avisen.dk.

Den kritik afviser Socialborgmester i København, socialdemokraternes Jesper Christensen.

- Det personale, der var på vagt den nat, var netop to fagligt uddannede personer, fordi vi var opmærksomme på, at borgeren havde det skidt og skulle have faglig støtte. Her er der tale om en person, der aldrig tidligere har været voldelig, så jeg synes faktisk, at bostedet har gjort, hvad man skulle i denne situation, siger Jesper Christensen til Avisen.dk.

Vikaren fik afværget kniven med armene og slap med mindre snitskader, men episoden får konsekvenser for bostedet.

Sundbygård skal straks forebygge voldelige episoder fra den pågældende beboer, sikre bedre oplæring og tilrettelægge arbejdet, så det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lyder det i Arbejdstilsynets strakspåbud til bostedet.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik