Kinesere er vilde med Nordsjælland

Kina har overhalet briterne, når det gælder turister i Kongernes Nordsjælland.

Svenskere, tyskere, hollændere og nordmænd. Sådan ser rækkefølgen ud når man tæller de internationale turisters overnatninger i turistdestinationen Kongernes Nordsjælland, som omfatter Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Halsnæs og Gribskov.

Men for første gang kommer Kina ind på en femteplads og overhalede således sidste år Storbritannien, viser tal fra VisitNordsjælland og Danmarks Statistik. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Størstedelen af de udenlandske turister til Nordsjælland kommer fra Sverige - nu med en stigning på 2 procent sammenlignet med året før. Men den mest massive vækst opleves fra Kina med en stigning på over 200 procent. Hvor der i 2015 var 3784 kinesiske overnatninger, så var det i 2016 steget til 12.079 - mod 10.761 britiske.

Forklaringen er dels et ændret rejsemønster hos kineserne, dels en økonomisk satsning fra Helsingør kommune, der har givet mulighed for, at VisitNordsjælland hvert år kan besøge rejsemesser i Kina.

- Helsingør Kommune valgte allerede for tre år siden at satse på det kinesiske marked. Det har muliggjort en intensiv indsats i Kina med møder med rejseagenter og kampagner, som nu betyder at kineserne har fået øjnene op for Nordsjælland, siger Annette Sørensen til Frederiksborg Amts Avis. 

Og kinesiske turister ligner alle andre, fortæller hun.

- De rejser også individuelt eller sammen med familien - og ikke kun i større rejseselskaber. Vi ser mange yngre og familier med børn, og det gælder både overnatning på hoteller eller i campinghytter både i Helsingør og Hillerød, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik