Kendt ansigt bliver ny museumsdirektør i Frederikssund

Enkeltkunstnermuseet J.F. Willumsens Museum har fået ny museumdirektør. Fra 1. april hedder den nye direktør Lisbeth Lund.

Når Lisbeth Lund for første gang møder som ny museumsdirektør på J.F. Willumsens Museum bliver det i velkendte omgivelser. Siden 2005 har hun været ansat som museumsinspektør, og hun har dermed været med til at udvikle museet til det velbesøgte sted, det er i dag.

quote Jeg ser meget frem til at starte i stillingen og udfolde museets kæmpe potentiale i samarbejde med Frederikssund Kommune, bestyrelsen og museets dygtige og dedikerede medarbejdere, siger den nye museumsdirektør Lisbeth Lund.

Lisbeth Lund, ny museumsdirektør, J.F. Willumsens Museum

- Der er i tiden en utrolig opbakning til og interesse for Willumsens kunst og for museet, og den bølge glæder jeg mig til at ride videre på. Jeg ser meget frem til at starte i stillingen og udfolde museets kæmpe potentiale i samarbejde med Frederikssund Kommune, bestyrelsen og museets dygtige og dedikerede medarbejdere, siger den nye museumsdirektør Lisbeth Lund.

Ud over Willumsens egne værker vil Lisbeth Lund give plads til den helt unge samtidskunst og til sanseudstillinger for børn, og så vil hun sætte mere spot på kunstværker af ældre dato i Willumsens private kunstsamling.

- Jeg vil lægge vægt på, at museet i fremtiden både er et sted for de lokale borgere med forskellige aktiviteter og arrangementer og et udstillingssted med relevante og interessante udstillinger, der appellerer til et nationalt og internationalt publikum.

I alt 26 søgte stillingen som nu museumsdirektør, og det glæder fomanden for bestyrelsen for J.F Willumsens Museum, Ole Find Jensen.

quote Lisbeth vil kunne bidrage til, at Willumsens ikke kun er et interessant museum nationalt, men også internationalt. Ole Find Jensen, Bestyrelsesformand, J.F. Willumsens Museum

 

- Jeg er meget tilfreds med den store interesse, der har været for at søge stillingen som direktør for vores museum. Det har været dejligt, at have så mange kompetente mennesker at vælge i mellem siger han og bakkes op af Kultur- og fritidschefen i Frederikssund Kommune.

- Vi har haft et imponerende skarpt felt af kvalificerede ansøgere til stillingen og dem vi udvalgte til samtaler, var alle rigtig dygtige. Med Lisbeth får vi en visionær leder, som kan fortsætte den gode udvikling, som J.F. Willumsens Museum har været i de seneste år, siger Anders Munch Skovgren, Kultur- og fritidschef i Frederikssund Kommune

Den nye museumsdirektør tiltræder fra 1. april, men har allerede et stort kendskab til både museet og maleren bag alle kunstværkerne - siden den tidligere direktør Annette Johansen fratrådte stillingen i januar har Lisbeth Lund været konstitueret i stillingen, og var derfor et oplagt valg til fremtiden.

- Lisbeth vil kunne bidrage til, at Willumsens ikke kun er et interessant museum nationalt, men også internationalt. Hun har et stort kendskab til det lokale samarbejde med billedskolen og talentudvikling, som Willumsen også står for. Så jeg er sikker på, at Willumsens fremover vil være et museum, som vi kan være stolte af, siger Ole Find Jensen.

Lisbeth Lund er 43 år og bor til daglig på Østerbro med sin mand og to børn. I de seneste 12 år har hun arbejdet på J.F. Willumsens Museum, og i perioder har hun været frikøbt til større samarbejdsprojekter, blandt andet med Undervisningsministeriets Styrelse for It og Læring. Nu ser hun frem til at tiltræde stillingen som direktør.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik