Kampklædt politi anholder mand for bombetrusler

En 28-årig mand er blevet anholdt af Lolland-Falster og Sydsjællands Politi. Manden befandt sig i en lejlighed i Slagelse, ikke langt fra evakueret center.

Omkring klokken 18.00 blev den formodede gerningsmand bag de mange bombetrusler, som har ramt hele Danmark, anholdt af politiet. 

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV 2 Lorry.

quote Vi har anholdt en mand nede i Slagelse

Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har anholdt en mand nede i Slagelse, og det har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hjulpet os med, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Et vidne fortæller til TV ØST, at han så anholdelsen.

- Kampklædte betjente slog døren til lejligheden ind – og kom omkring ti minutter senere ud af lejligheden med en mand, fortæller et vidne, der ikke hørte kamp i forbindelse med anholdelsen, til TV ØST.

quote Kampklædte betjente slog døren til lejligheden ind – og kom omkring ti minutter senere ud af lejligheden med en mand

Vidne om anholdelsen

Ni bombetrusler i vores område

I TV 2 Lorrys sendeområde har der været tale om ni trusler på uddannelsesinstitutioner, indkøbscentre, hospitaler og lufthavne. 

Tidligere i dag blev både Roskilde Lufthavn og indkøbscentret Ro's Torv i Roskilde evakueret som følge af bombetruslerne.

Politiet glæder sig nu over, at den formodede gerningsmand er anholdt.

- Vores fælles efterforskning har ført frem til den her anholdelse, og det er vi selvfølgelig godt tilfredse med, siger Carsten Andersen til TV 2 Lorry.

quote Han bliver sigtet for alle de her bombetrusler, det ved jeg

Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi

Ifølge politiets kommunikationsansvarlige vil den 31-årige mand blive fremstillet i grundlovsforhør allerede i morgen.

- Han bliver sigtet for alle de her bombetrusler, det ved jeg. Men om han også bliver sigtet for andet, det er op til juristerne, der nu skal rejse tiltalen, at vurdere, siger Carsten Andersen.

Politi: Ressourcerne var ikke spildt

Selvom der ikke viste sig at være hold i de mange trusler, mener politiet ikke, at ressourcerne var spildte. 

- Det er spillets regler, og det er der ikke noget at gøre ved. Vi er glade for, at vi ikke har fundet nogle bomber, for så havde det været noget helt andet, siger Carsten Andersen og fortsætter:

- Det er jo en alvorlig sag, og derfor sætter vi alle de ressourcer ind, der kræves. Hvis det sker igen i morgen vil vi gøre det samme.

Den 31-årige mand, der i forvejen er kendt af politiet og har psykiske problemer, kan nu se frem til at blive sigtet efter straffelovens paragraf 266, der omhandler trusler. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik