Kærlighedssyg 52-årig dømt for hæleri efter russisk romance

En 52-årig mand fra Nordsjælland havde ikke det store held i kærlighed via nettet - til gengæld er han nu blevet dømt for hæleri.

En 52-årig mand fra Nordsjælland er lige nu ramt af dobbelt uheld: Han får aldrig sin russiske 'Elena' at se, og han er også blevet dømt for hæleri.

Manden er torsdag blevet idømt 30 dages betinget fængsel for hæleri i Retten i Hillerød efter at have overført 30.000 kroner til en person i Rusland. 

Således slutter det, den 52-årige mand troede var en romance mellem ham og en russisk kvinde ved navn Elena. Manden havde skrevet med Elena på nettet i en måneds tid, da hun fortæller ham, at hun har en slægtning i Danmark, som gerne vil betale for hendes flybillet, visum og lommepenge, så hun kan besøge den 52-årige i Danmark.

Det eneste, den 52-årige skal gøre, at hæve pengene, når de bliver overført til hans konto - og så overføre dem via Western Union til Rusland. 

Den 52-årige oplyste i retten, at han havde tiltro til Elena, da de havde skrevet sammen i et stykke tid, og at han tænkte, at slægtningen ville spare et gebyr ved, at den 52-årige overførte pengene.

Den 52-årige oplyste også, at han var blevet forelsket i Elena, der havde sendt flere billeder til ham, og at kærlighed gør blind.

- Når nogen, man kun kender via internettet, beder en om en tjeneste, så bør man være på vagt. Især når det drejer sig om, at man skal udlevere bankoplysninger eller overføre penge for dem, siger anklagerfuldmægtig Rasmus Maar Hansen fra Nordsjællands Politi og fortsætter:

- Det gælder uanset, om det sker med løfte om betaling eller som her, hvor man gør det, fordi man håber på, at det kan føre til den store kærlighed. 

Den 52-årige valgte at modtage dommen på 30 dages fængsel, som blev gjort betinget med en prøvetid på et år. Manden skal desuden betale erstatning for de 30.000 kroner og sagens omkostninger. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik