Kærestepar overfaldt betjent: Kvinde sparkede ham i hovedet

18-årig kvinde og 21-årig mand fremstilles i grundlovsforhør for overfald på civil betjent, der ville anholde dem på Christianshavn.

En betjent fra Københavns Politi, der var klædt i civil og en del af en aktion mod hash-købere, blev i går overfaldet af et ungt kærestepar ved Christianshavn Metro, da han ville sigte én af dem for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

Betjenten blev udsat for både slag og spark, og mens han forsøgte at fastholde de to unge mennesker, filmede personer på stedet episoden og kom med hadske tilråb.

Det fortæller Steffen Thaaning Steffensen, politikommissær ved Københavns Politi.

- Mens kollegaen ligger ned og forsøger at fastholde dem, bliver han sparket i hovedet af den unge kvinde. Flere folk omkring dem begynder at filme, og der bliver råbt en del ubehageligheder - 'lorte panser' og den slags. Der er også en af dem, der filmer, som siger: 'Nu har vi video af den der fucking panser', siger Steffen Thanning Steffensen.

Kvinden og manden, der er henholdsvis 18 og 21 år gamle, bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag ved Københavns Byret, hvor de vil blive sigtet efter straffelovens § 119, stk. 1, der handler om vold mod bl.a. politifolk.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen betegner både overfaldet og tilskuernes opførsel som 'grænseoverskridende'.

- For mig at se er det fuldstændig uanstændig opførsel og mangel på respekt. Både af dem og de tilskuere, der stod og filmede og kom med tilråb, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Ifølge den forklaring, som den civile betjent har afgivet til politirapport, kom de to unge mennesker gående mod metroen under politiets aktion. Den 21-årige mand røg en joint, som han slukkede og stoppede i lommen, da han blev advaret om aktionen nede i metroen.

Den 21-årige var dog ikke interesseret i at blive, da den civile betjent kort efter konfronterede ham med jointen i lommen og en sigtelse for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Derfor tog betjent ifølge Steffen Thaaning Steffensen fat i den 21-årige og bad ham følge med.

Det fik den 18-årige kvinde til at angribe betjenten, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

- Den ene (kvinden. red.) begynder slå og sparke politimanden. Hun gjorde det adskillige gange med knyttet hånd. Og så bliver de anholdt. Den unge mand begynder at slå på kollegaens arm, så han skal slippe pigen, siger Steffen Thaaning Steffensen, der skimmer politirapporten med den civile betjents forklaring, mens han taler med TV 2.

Han bliver stille et øjeblik, mens han læser videre.

- Hold da op, der bliver slået mange gange her, udbryder Steffen Thaaning Steffensen så.

Overfaldet på betjenten er langt fra det eneste af sin art.

Under en aktion på Christiania 17. juni kastede et større antal mennesker sten, fliser og kæder efter betjente. En del sidder i øjeblikket fængslet, og Københavns Politi har bedyret, at man i morgen vil offentliggøre billeder af dem, man endnu ikke har identificeret, så også de kan blive retsforfulgt.

Flere medier har også kunnet berette om en hjemmeside, der har udstillet navne og billeder af en del af de betjente, som arbejder i civil på Christiania og om en video, hvor en tidligere ungdomspolitiker fra Liberal Alliance udspørger en kvindelig betjent om hendes børn og privatliv.

For Steffen Thaaning Steffensen er det et vigtigt signal at sende.

- Man skal ikke uhindret kunne slå på politifolk og slippe godt fra det. Det er det signal, der gives. Jeg synes, at det er fuldstændig uacceptabel opførsel, fastslår han.

Det er endnu ikke bestemt, hvornår de to unge mennesker bliver fremstillet i grundlovsforhør. Det er uvist, hvordan de forholder sig til sigtelserne. 

Læs også på tv2.dk: Kaos med sprogrejser: Nikolai ankom til tomt hus - Linn var bange for værtsfamilien


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik