Julefrokost for ledige: "Vi savner socialt samvær i december"

Når man mister sit job, er det ikke kun lønsedlen, der forsvinder - det gør det sociale med kollegaerne også. Men det gjorde en a-kasse op med i dag.

Der var godt gang i både snaps og sprøde svær, ved en helt særlig julefrokost på Islands Brygge i dag. 

quote Når man mister sit job, så mister man mere end sin indkomst.

Michael Darmer, direktør, FTF-A

Alle 90 deltagere er ledige og medlemmer af a-kassen FTF-A, som stod bag arrangementet. For lige præcis ledige kan nemlig have det ekstra svært som arbejdsløse i julemåneden. 

- Når man mister sit job, så mister man mere end sin indkomst. Man mister sine kollegaer, man mister socialt samvær. Og det kommer allermest til udtryk i december måned, hvor alle andre går til julefrokost, mens man sidder derhjemme og skriver ansøgninger.

quote Man hører altid, ens naboer og ens venner har været til julefrokost her i december.

Ole Christensen, sælger og ledig

Sådan siger direktør i FTF-A, Michael Darmer, til TV 2 Lorry. Og det er noget den ledige sælger Ole Christensen kan nikke genkendende til.

- Man hører altid, ens naboer og ens venner har været til julefrokost her i december. Og som ledig har man ikke den mulighed, fortæller han. 

Men det fik han altså i dag. Og hvis man som Susanne Aarre har gået ledig i hele perioden på to år, så er arrangementer som julefrokosten i dag vigtige. Arbejdsløshed tærer nemlig på psyken. 

- Det tager hårdt på en, og især her i december hvor man ser, at alle er glade, og alle er sammen. Det der samvær alle har, det står man udenfor. 

quote Jeg tror virkelig vi har ramt noget, som er et behov hos vores medlemmer. 

Michael Darmer, direktør, FTF-A

Direktør Michael Darmer er glad for den interesse der har været i a-kassens initiativ. Ud over de 90 tilmeldte stod 45 på venteliste. 

- Jeg tror virkelig vi har ramt noget, som er et behov hos vores medlemmer. En social dimension af det at være en a-kasse.

Noget tyder på, at han har ret. I hvert fald var det 90 glade og mætte gæster, som gik fra bordet med fornyet energi. 

quote Vi har siddet og talt om at skifte spor, fra det vi har lavet tidligere.

Ole Christensen, sælger og ledig

- Jeg har lært nogle nye mennesker at kende. Fået noget god mad. Om lidt får vi ris a la mande. Det er noget jeg godt kan lide, griner Susanne Aarre. 

 

For Ole Christiansen har dagen sat nogle tanker igang. 

- Vi har siddet og talt om at skifte spor, fra det vi har lavet tidligere. Til et nyt område. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik