Jordejer om hospitalsbyggeri: - De tager livet af os

Regionen gør nu klar til at ekspropriere to naboer til Nyt Hospital Nordsjælland. Til stor frustration for beboerne.

Peter Hammers mor bor syd for Hillerød. På den grund hvor det nye Hospital Nordsjælland skal ligge. Men Hammers mor vil ikke sælge.

- Den pris, som regionen tilbyder, er jo latterligt lav, siger Peter Hammer til TV 2 Lorry.

Peter Hammers mor er en af to grundejere, som ikke vil sælge trods gentagende forhandlinger med Region Hovedstaden. Derfor vil Nyt Hospital Nordsjælland nu have Hillerød Kommune til at sætte gang i ekspropriationen. 

- Vi vil nu bede Hillerød Kommune om at igangsætte en ekspropriation af de to resterende ejendomme, siger vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Henrik Schødtz til Frederiksborg Amts Avis.

Peter Hammers mor har vidst, at regionen ville overtage hendes grund igennem seks år. Men hun har ikke kunnet få af vide, hvornår hun skulle flytte.

quote Regionen har på sin vis beslaglagt ejendommen. Man vedligeholder ikke, for det skal jo alligevel rives ned

Peter Hammer, søn af jordejer

- Den her sag er ved at tage livet af os, siger Peter Hammer.

Det har sat hendes liv i stå, siger Peter Hammer.

- Regionen har på sin vis beslaglagt ejendommen. Man vedligeholder ikke, for det skal jo alligevel rives ned, siger Peter Hammer.

Andre sælger

Når Peter Hammer og familie ikke vil sælge grunden, så kan regionen i stedet ekspropriere den, og Peter Hammers mor bliver så tvunget til at sælge. 

- De andre skal kun sælge noget af grunden og kan beholde deres ejendom. Min mor skal sælge hus og have og det hele og flytte væk. Og så vil man jo gerne have noget ordentligt for grunden, siger Peter Hammer.

Han siger, at regionen kun har tilbud en pris, der er passende for landzonejord, selvom de planlægger at byudvikle området.

quote Det er hospitalet, der vil købe. Ikke min mor, der vil sælge. Så må de også give hende en ordentlig pris

Peter Hammer, søn af jordejer

Fire lodsejere har modsat Peter Hammers mor valgt at sælge deres jord, og endnu en er stort set blevet enig med Region Hovedstaden.

- I den her spil er man jo bare den lille mand, og jeg orker ikke at kæmpe mere med dem, siger jordejer, Liselotte Marie Buhl, til TV 2 Lorry.

Peter Hammer ved ikke, om ekspropriation frem for salg er en fordel for ham og hans mor. Men det er det eneste, han kan gøre, føler han.

- Det er hospitalet, der vil købe. Ikke min mor, der vil sælge. Så må de også give hende en ordentlig pris, siger Peter Hammer.

Nyt Hospital Nordsjælland skal stå færdigt i 2012.

Indslag om ekspropriationen fra 9. april 2016.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik