Jo! Man kan godt hygge sig selv om man har kræft

Unge kræftpatienter samles hver onsdag på Roskilde Sygehus - og de hygger sig

Et nyt initiativ rettet mod unge kræftpatienter i Region Sjælland skal give dem et frirum fra deres sygdomsforløb, og det foregår hver onsdag.

Her samles unge kræftpatienter i alderen 18 til 39 år til socialt samvær på Roskilde sygehus. Projektet har fået navnet Mod!Kræft, og tilbuddet gælder patienter fra hele Region Sjælland - målet er at vise dem - og omverden - at man godt kan hygge sig, selv om man har kræft.

TV 2 Lorry var forbi onsdag aften og her handlede det om, at man godt kan shine sig op, mens man er i kemobehandling. make-up eksperter deltog og gav gode råd til deltagerne.

Initiativet er støttet af midler fra den nationale Kræftplan 4, som blev vedtaget i forbindelse med finansloven for 2016. Foreløbig er der givet penge til at drive projektet i tre år.

Og selvfølgelig handler det ikke  kun om make-up.

quote Man kan tale lidt om sygdom - eller bare være sammen.

Liza Rifbjerg, kræftpatient

- Vi mødes og laver forskellige ting som playstation og bordfodbold og faktisk hvad vi har lyst til – de spørger os, hvad vi har lyst til – så gør vi det – om vi vil i biografen eller ud at spise. Man kan være sig selv 100 procent om man har det skidt eller godt. Og man kan tale lidt om sygdom, eller bare være sammen siger Liza Rifbjerg, der er en af de unge kræftpatienter.

Tidligere patienter har også mulighed for fortsat at deltage i aktiviteterne. En der har benyttet sig af det tilbud er 24-årige Carina Schmidt Munthe, der har haft lymfekræft men blev raskmeldt i starten af 2014.

- Da jeg var syg, var der ikke det her tilbud. Det kunne jeg godt savne, at der var det her frirum, hvor man kunne få et break fra sygehuset.

- Det er nogle fantastiske mennesker, der er her, og jeg vil også gerne vise de andre, hvordan det er at være på den anden side af sygdommen. At man sagtens kan klare sig og få en uddanelse og et arbejde - og dermed give dem håb, siger Carina Schmidt Munthe.

Foruden de ugentlige arrangementer er der på Roskilde Sygehus også ansat en ungekoordinator på fuld tid, der kan rådgive de unge og tage de svære samtaler med dem undervejs i deres sygdomsforløb.

Region Hovedstaden har et tilsvarende tilbud til unge kræftpatienter, der hedder Kræftværket.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik