Jens købte naturskønt hus: Nu får han 170 naboer

Frustrerede husejere ved den gamle Flyvestation Værløse føler sig ført bag lyset. De mener, at kommunen har fortiet planer om langt flere naboer.

Det var den grønne udsigt, der lokkede Jens Juul Olesen til den nye bydel Laanshøj ved den gamle Flyvestation Værløse. Men nu mener han og flere andre husejere, at rekreative områder bliver sløjet til fordel for flere naboer. En ny lokalplan lægger nemlig op til 170 nye boliger i området. Det er noget mere end de omkring 110 huse, Jens Juul Olesen havde regnet med efter at have læst lokalplanen.

- Det er ikke okay, at man køber noget efter nogle fastlåste planer, som så ændrer sig undervejs. Jeg føler mig snydt og føler ikke, at det er respektfuldt overfor kommunens egne borgere, siger Jens Juul Olesen.

Husejer føler sig taget ved næsen

quote - Det har været et stort skuespil. Man hører ikke på høringerne.

Asbjørn Leth, beboer i Laanshøj

Selvom arbejdet med den nye lokalplan ifølge en aktindsigt fra DR allerede begyndte i starten af 2014 i samarbejde med Realdania, hørte offentligheden først om byggeplanerne i slutningen af 2015. I den periode nåede Asbjørn Leth og hans familie at købe hus i Laanshøj. Han er som småbørnsforælder i tvivl, om han var flyttet hertil, hvis han havde kendt planerne:

- Det her kommer virkelig til at belaste vores veje og vores skolesystem. Skolen er allerede presset, og vi kører hver morgen i trillekø.

Siden 2015 har der været en lang proces med høringer og borgermøder. Men trods justeringer, hvor massive boligblokke for eksempel er erstattet af færre dobbelthuse, føler en del husejere i Laanshøj sig stadig overhørt af kommunen:

- Det har været et stort skuespil. Man hører ikke på høringerne. Det er meget tydeligt, at man har lavet politiske aftaler, før høringerne kommer, siger Asbjørn Leth.

Borgmester afviser kritik

Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen, forstår ikke de vrede husejerne. For ifølge borgmesteren kunne husejerne selv have forudset byggeplanerne ved at kigge i kommuneplanen med overordnede retningslinjer for området:

- Kommuneplanen har fungeret i 12 år. Her står der, at bebyggelsesgraden kan være 14 %, og den holder vi os stadig indenfor, siger Ole Bondo Christensen.

Både Furesø Byråds medlemmer fra Liberal Alliance og Enhedslisten modsiger dog borgmesteren. De mener ikke, at tilflytterne i Laanshøj kunne have gennemskuet planerne ud fra kommuneplanen:

- Jeg mener, borgmesteren er ude i et ærinde nu, hvor der reddes skal, hvad der reddes kan. En lokalplan er jo sådan set en kontrakt, man laver med sine borgere, og den kan man ikke lave om, siger Ole Holleufer fra Liberal Alliance.

Liberal Alliance og Enhedslisten vil som de eneste stemme mod lokalplanen, når den skal til afstemning i byrådet 29. marts.  

Jens Juul Olesen mener heller ikke selv, at han kunne have forudset udsigten til flere naboer:

- Vi har læst og stolet på den lokalplan, der var gældende.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik