Jakob Engel-Schmidt: Butiksejere på Lyngby Hovedgade frygter bander

Flere butiksindehavere omkring Lyngby Hovedgade føler sig truede af bandepersoner.

- Hvad de enkelte rocker- og bandegrupperinger hedder, det er fuldstændig ligegyldigt. De er ikke velkomne her i Lyngby. 

Så kontant er udmeldingen fra Jakob Engel-Schmidt, der sidder i Folketinget for Venstre. 

Han bor ikke langt fra Lyngby Hovedgade og Magasin, som måtte lægge rammer til et ubehageligt drama tirsdag aften, hvor en ukendt gerningsmand skød en Satudarah-rocker og en tilfældigt forbipasserende kvinde.

- Desværre fortæller flere butiksindehavere, at de i den seneste tid har oplevet en stigende tilstedeværelse af banderelaterede personer. Den engang så trygge Hovedgade, som rigtig mange heldigvis handler på, er desværre  i nogle tilfælde blevet befolket af kriminelle typer, der sælger narko, siger han til TV 2 Lorry. 

Politikeren fortæller, at flere butiksejere ved Lyngby Hovedgade er bange for de bander, som er begyndt at sælge narko og lave anden kriminalitet i byen. 

- Det er jo sådan, at folk er bekymrede for at stå frem. Og det er de selvfølgelig, fordi de er bange for, hvilke konsekvenser det kan have for dem selv, deres forretning og deres familie, siger han til TV 2 Lorry. 

To vildfarende skud gik gennem ruden til restaurent Sticks N'Sushi i Magasin tirsdag aften i Lyngby. 
To vildfarende skud gik gennem ruden til restaurent Sticks N'Sushi i Magasin tirsdag aften i Lyngby. 
Foto: alarm112danmark.dk

Jakob Engel-Schmidt ser gerne, at lokale borgere og politiet begynder at arbejde tættere sammen for at stoppe den kedelige udvikling.

Han fremhæver Jægersborggade på Nørrebro i København som et godt eksempel, fordi den gade er gået fra at have et kedeligt rockerry til at blive en spirende handelsgade. 

- Jeg ved godt, at politiet har travlt og gør, hvad de kan. Men jeg ser gerne, at politiet inddrager de forskellige interessenter i en bredere proces. Det er jo ikke uden grund, at der er kommet langt flere private vagter på Lyngby Hovedgade, siger han, og forklarer:

-  Vi ved, at de patruljerer, men de må gerne informere borgerne om, hvordan de kan hjælpe til. Hvor bør butikkerne sætte gadebelysning op? Hvad kan de gøre for at hjælpe hinanden? Hvad skal de holde øje med på vegne af politiet? Og så skal vi være sikre på, at politiet kommer, hvis vi ringer efter dem. 

TV 2 Lorry har set dokumentation for, at flere bekymrede borgere fra Lyngby har henvendt sig til Jakob Engel-Schmidt. 

Nyhedsindslag, 23. november

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik