Intet ændret for V og LA: Tilskud til Ungdomshuset skal væk

Venstre og Liberal Alliance vil fortsat af med Ungdomshuset – og Enhedslisten vil fortsat beholde det.

En tynd kop the.

Sådan beskriver Venstres medlem af kultur- og fritidsudvalget i København, Jens-Kristian Lütken, den redegørelse, som Fonden Jagtvej 69 mandag sendte til politikerne efter urolighederne på Nørrebro 1. marts.

I redegørelsen, som TV 2 Lorry kom i besiddelse af mandag, frikender advokaten bag fonden, Knud Foldschack, brugerne af Ungdomshuset for at have været involveret i stenkast mod politiet og hærværk mod bankfilialer på Nørrebrogade.

- De brugere, der var til stede fra Ungdomshuset prøvede med det samme og igennem hele forløbet, at få stoppet balladen, hedder det i redegørelsen. 

Intet om kasteskyts og møtrikker

Den udlægning giver Jens-Kristian Lütken ikke meget for. Redegørelsen forholder sig ikke til det centrale, mener han.

- Man nævner intet om, at der er fundet kasteskyts og møtrikker i Ungdomshuset. Og der står heller ikke, at politiet ikke fik adgang til huset i første omgang – til trods for, at det står i driftsaftalen, at der skal være adgang for politiet, siger han til TV 2 Lorry.

Han mener, brugerne af huset har brudt politikernes tillid.

Det vil han tage konsekvensen af og fjerne kommunens støtte til huset.

quote Vi snakker vi om et miljø, der tidligere har vist sig at være voldeligt

Alex Vanopslagh (LA), spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation

LA: Vi må have lært lektien nu 

Det vil Alex Vanopslagh også. Han er spidskandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget til november, som mener, at en lukning er den helt naturlige konsekvens.

- Sidste gang der var voldelige optøjer omkring Ungdomshuset, valgte Borgerrepræsentationen at belønne volden med et nyt ungdomshus til 148 millioner kroner og en årlig millionstøtte. Jeg håber, at vi har lært lektien den her gang, siger han til TV 2 Lorry.

Han har svært ved at tro på, at Ungdomshusets brugere ikke spillede en rolle i urolighederne i sidste uge.

- Vi snakker vi om et miljø, der tidligere har vist sig at være voldeligt - blandt omkring 'reclaim the streets'-demonstrationer, og der blev fundet adskillige våben inde i Ungdomshuset efter demonstrationen. Så det virker næsten for godt til at være sandt, siger han. 

TV 2 Lorry forsøger også at få kommentarer til rapporten fra Enhedslisten og Socialdemokratiet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik