Indsamling sprænger rammerne: En halv million til Jesper Juls børn

En indsamling til Jesper Jul - betjenten, der blev dræbt tirsdag - har nået utrolige højder.

En indsamling til fordel for den dræbte betjent Jesper Juls børn har sprunget alle rammerne. 

På bare to dage er der blevet samlet over en halv million ind fra mennesker i hele Danmark. 

quote Jesper er far til en fantastisk søn og en bedårende datter. De går nogle rigtig svære år i møde uden deres far til at hjælpe dem på vej.

Emil Vøhlert, initiativtager til indsamlingen til Jesper Juls børn

Først var indsamlingens mål bare 100.000 kroner, men det mål er allerede blevet hævet tre gange, og nu håber initiativtager til indsamlingen, Emil Vøhlert, at nå 600.000 kroner.

Pengene skal gå til Jesper Juls to børn. 

- Jesper er far til en fantastisk søn og en bedårende datter. De går nogle rigtig svære år i møde uden deres far til at hjælpe dem på vej. Indsamlingen vil gå til en lukket konto til de to børn, så de har mulighed for at stå stærkere oven på denne begivenhed, når de bliver myndige, har Emil Vøhlert skrevet i indsamlingen. 

Selv kendte han Jesper Jul igennem mange år. 

- Jeg kender Jesper fra karatemiljøet, hvor Jesper var en meget vellidt træner. Jeg har kendt ham, siden jeg startede i Solrød Karateklub som seks-årig, og har kendt hans to børn, lige siden de blev født. Derfor var tanken nærliggende for mig at tage initiativ til at samle penge ind, som børnene kan få brug for senere, fortæller Emil Vøhlert fra Thailand, hvor han arbejder, siger han til TV 2. 

Indsamlingen er lavet på Caremaker.dk og kan findes her. 

Han gav mere end han tog

Selv var Jesper Jul et menneske, der delte ud af sig selv til sine medmennesker. Sådan lyder det, når man læser Emil Vøhlerts tekst om ham.

-Jespers familie skal være stolte over alt hvad han har udrettet i sin tid her på jorden. Han har haft enorm stor indflydelse på unge danskere under hans vinger, både inden for karatens verden, og tiden som skolelærer, står der. 

I indsamlingens kommentarfelt har 200 danskere givet deres støtte til kende.

Til sidst i teksten opfordrer Emil Vøhlert til at give tilbage. 

- Jesper har altid givet mere, end han fik, så nu er det vores tur til at hjælpe ham og hans familie videre i denne svære tid. 

Ikke alene om indsamling til de efterladte

Det er ikke kun hans gamle ven, der samler penge ind til Jesper Juls efterladte. 

quote Vi skal gerne træde i karakter og gøre en forskel for de pårørende.

Peter Kamp, der er næstformand og stifter af The Thin Blue Line i Danmark. 

Også foreningen, The Thin Blue Line, der består af menige politimænd, samler ind til kollegaer, som kommer ud for ulykker på deres arbejde.

- Vi skal gerne træde i karakter og gøre en forskel for de pårørende, siger Peter Kamp, der er næstformand og stifter af The Thin Blue Line i Danmark. 

Sidst foreningen samlede penge ind til en kollega, var i forbindelse med skyderiet mod en betjent på Christiania. Her samlede man over en million ind. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik