ILVA ansætter unge med autisme: "Nu er der mening med livet"

ILVA i Ishøj laver et særligt forløb til unge med autisme, så de kan komme godt fra start og bagefter få en fastansættelse.

Unge med autisme har særlige udfordringer - især når de skal ind på arbejdsmarkedet.

Mange autister har nemlig nedsatte sociale evner og behov for rutiner, hvilket kan være en udfordring, når de skal finde sig et arbejde.

quote Først og fremmest gør vi det, fordi vi vil være med til at tage et socialt ansvar, men også fordi vi har kunne se en mening i, at vi har nogle opgaver, der passer rigtig godt til en kursist med autisme.

Niels Bech, der er butikschef i ILVA i Ishøj

Nu har møbelkæden ILVA i Ishøj startet et samarbejde med organisationen "Klar til Start", der skal garantere unge med autisme et job.

- Først og fremmest gør vi det, fordi vi vil være med til at tage et socialt ansvar, men også fordi vi har kunne se en mening i, at vi har nogle opgaver, der passer rigtig godt til en kursist med autisme, siger Niels Bech, der er butikschef i ILVA i Ishøj.

Det gælder blandt andet de mere rutineprægede opgaver som at pakke varer og sætte prismærker på.

Et arbejde giver mening med livet

Andreas Baungaard Carstensen har autisme, og han er er den første af fire med denne diagnose, der skal ansættes i ILVA i Ishøj og Lyngby.

quote Man bliver træt af ikke at have et arbejde. Man falder ned i den samme køre, og man har ikke noget at stå op til. Nu giver livet mening.

Kursist i ILVA i Ishøj

Det har før været svært for ham at få et arbejde, så muligheden for et lagerjob hos ILVA, er han glad for.

- Man bliver træt af ikke at have et arbejde. Man falder ned i den samme køre, og man har ikke noget at stå op til. Nu giver livet mening, siger han til TV 2 Lorry.

ILVA i Ishøj har allerede nu givet en garanti for, at der venter Andreas Baungaard Carstensen en fastansættelse i et flexjob.

Mentor følger med hele vejen

ILVA har indgået et samarbejde med organisationen "Klar til Start", der er en udstikker af Fonden Unges Uddannelsescenter, hvis mål er at få flere unge med autisme på arbejdsmarkedet.

Organisationen hjælper virksomheder til at give jobs til personer med autisme ved at have en mentor tilknyttet, der kender vedkommende.

Netop det har været en af grundene til, at ILVA sagde ja til at indgå et samarbejde.

"Klar til Start" samabejder allerede med Fakta, der har 15 personer med autisme ansat i et forløb.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik