Ihab fik ekstra vandregning på godt 20.000 kroner

I boligforeningen Horsevænget i Hillerød har mindst 12 lejere kæmpet med usandsynligt store vandregninger i et år.

For lidt over et år siden tjekker Ihab Radwan sin post og finder en vandregning, der får ham til at spærre øjnene op.

Her står der nemlig, at han skal betale hele 24.445 kroner for forbrug i 2015. Det svarer til en ekstraregning på 19.245 kroner for Ihab Radwan, hvis acontobetaling var på 5.200 kroner.

Ihab Radwan havde boet på Horsevænget i 10 år, og i de ti år havde beløbene på vandregningen ligget mellem 5.000 og 6.000 kroner. I 2014 fik han den hidtil højeste regning på 7.400 kroner.

- Lige pludselig sprang den til 24.000. Så man kan selv regne ud, at det er urealistisk, siger Ihab Radwan til TV2 Lorry.

Har ingen vaskemaskine

Det var kun Ihab Radwan og hans kone, som boede i den 54 kvadratmeter store toværelseslejlighed på Horsevænget. En lejlighed de nu er flyttet ud af.

- Vi har ikke nogen vaskemaskine eller opvaskemaskine. Det eneste vi gør er, at vi går i bad én gang om dagen og vasker tallerkener med hænderne, siger Ihab Radwan til TV2 Lorry.

Det vurderes af Bolius, at en gennemsnitsfamilie på to voksne og tre børn bruger godt 170 kubikmeter vand om året. Men beløbet på Ihab Radwans vandregning svarer til, at han og konen har brugt over 242 kubikmeter vand på et år.

Nægter at betale regningen

Det er ikke kun Ihab Radwan, som har modtaget en stor ekstraregning. Mindst 12 lejere på Horsevænget har nemlig modtaget ekstraregninger på op imod 15.400 kroner for vand.

Ihab Radwan har klaget over vandregningen til Hillerød Kommune. Kommunen indbragte herefter sagen for huslejenævnet, hvor Hillerød Kommune fastholdt kravet om betaling. Det krav godkendte huslejenævnet i februar i år, da der ikke var fundet nogle fejl i vandaflæsningerne.

- Jeg bliver svigtet. Jeg bliver snydt. Det er ligesom jeg bare bliver kastet til siden. For dem er jeg bare en vandregning og ikke andet, siger Ihab Radwan til TV2 Lorry.

Efter at Ihab Radwan har kæmpet i over et år vil Hillerød Kommune nu undersøge sagen nærmere.

- Det lyder til at være en stor regning. Vi går i gang med at se, om der ligger noget til grund for, at regningerne er så store. Vi skal undersøge, om det er målere eller efterreguleringer, og om kontobeløb har været retvisende. Det vil vi undersøge, så de borgere bliver behandlet godt, siger Hillerød Kommunes ejendomschef, Lone Byskov, til Frederiksborg Amts Avis.

Ihab Radwan vil blive ved med at kæmpe sin sag. Dog håber han, at han snart bliver retfærdigt behandlet.

- Jeg håber der kommer en rigtig god afgørelse. Den retfærdige afgørelse. At der er nogle der tager det seriøst nu. Det er dét jeg venter på. For den regning – jeg betaler den ikke, siger Ihab Radwan til TV2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik