Igen-igen: Økonomisk tvivl spænder ben for letbane

Planerne om den 28 kilometer lange letbane i Storkøbenhavn har ramt endnu et bump på vejen.

Et knebent flertal i Folketingets Transportudvalg har sagt foreløbigt nej til at gå videre med letbane-planerne. Økonomien skal kigges efter igen, mener et blåt flertal.

Det er resultatet efter en afstemning på Christiansborg torsdag. Socialdemokraterne havde kaldt til afstemning om, hvorvidt letbaneprojektet skulle gå videre til tredje behandling.

Alle medlemmer af Transportudvalget var til stede ved afstemningen, hvor de borgerlige partier vandt en kneben sejr med 15 nej-stemmer mod 14 ja-stemmer.

Dermed er beslutningen om at vedtage planerne for letbanen udskudt endnu engang. 

- Det er helt normalt, at man med meget store anlægsprojekter til adskillige milliarder, vender og drejer hver eneste sten i økonomien, inden man tager en beslutning, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører i Venstre, til DR P4 København. 

Beslutningen om at udskyde planerne, vækker vrede hos den socialdemokratiske regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen. 

- Jeg er rystet over at man bliver ved med at udskyde anlægsloven af letbanen. Vi står jo og er klar til bygge den. Jo længere tid man udsætter, jo flere penge kommer det til at koste skatteborgerne, siger hun til DR P4 København.

Hvis det står til Venstre, så vil man dog godt love at den 28 kilometer lange letbane bliver til noget, lyder det fra Kristian Pihl Lorentzen.   

- Nu mødes vi og drøfter de usikkerheder, der er opstået omkring projektet, således at lovforslaget kan blive vedtaget inden grundlovsdag, siger han til DR P4 København.

Efter planen skal letbanen stå klar i 2023.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik