ID-kontrol: Direktør skaffer BMW'er til ansatte

En direktør på Østerbro har tænkt ud af boksen, efter den svenske stat har indført grænsekontrol. Nu kører medarbejderne i BMW'er.

ID-kontrollen fra Danmark til Sverige giver øget rejsetid for de svenske pendlere, og det udfordrer flere københavnske virksomheder.

I København har en ung direktør derfor tænkt kreativt for at holde på de svenske medarbejdere.

- Hvis ikke vi tager hånd om sådan en situation her, så kunne det have den konsekvens, at vores svenske medarbejdere simpelthen ville forlade vores forretning. Vi stod mellem to ting, enten kunne vi flytte vores afdeling til Sverige, eller også kunne vi lukke vores afdeling, siger Direktør i Ageras, Rico Andersen.

Tre - snart fire - nye BMW'er er derfor blevet leaset, og de skal fremover transportere de svenske medarbejdere til og fra arbejdet på Østerbro.

- Hvis vi bare sagde, jamen folk må hoppe på toget og bruge den ekstra time hver dag, som det tager, så er der ingen tvivl om, at så tror jeg, vores afdeling ville stoppe meget hurtigt, siger Rico Andersen.

Direktøren frygtede, at 18-20 medarbejdere ville opsige deres job som konsekvens af grænsekontrollen.

Ageras formidler sager inden for økonomi og jura, og med kunder både i Sverige og Norge er de svenske medarbejdere vigtige for virksomheden.

- Det er vigtigt for os at have svenske ansatte, fordi vi har 2000 svenske samarbejdspartnere, herunder revisorer og advokater, der hver dag forventer, at vores svenske medarbejdere ringer til dem og hjælper dem med at få nye kunder ind i deres forretninger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik