Hvor bor du i hovedstadsområdet? Din mad giver svaret

Coop har kortlagt vores madvaner og er overraskede over, hvor forskellige vi er i hovedstadsområdet

Hvis du bor på Vesterbro i København, så er det ikke helt usandsynligt, at du smider en pakke småkager i kurven, når du køber ind. Og bor du i Københavns Indre By, så er det langt mere sandsynligt, at du har en frokostsalat med ud fra dit supermarked, end hvis du bor på for eksempel Vestegnen.

Coop har undersøgt forbrugernes madvaner i hovedstadsområdet, og analysechef Lars Aaarup er overrasket over tallene.

-Det er ret slående, at selv om Danmark er et lille land, så er der store forskelle - helt lokalt - på hvad folk spiser, siger han til TV 2 Lorry. -Men der er to store forhold, som er afgørende. Det ene er, hvad folk fik at spise, da de var børn - hvad puttede mor i gryderne - og det andet er, hvad man får serveret, når man spiser hos venner og familie.  Bruger de kartofler på glas, er det juice fra koncentrat eller frisk juice, der hældes op - det påvirker folk.

Du kan nærstudere dine - og naboernes - madvaner i den interaktive grafik herunder. Artiklen fortsætter efter grafikken. 

 

 

På Nørrebro er de vilde med dåsetomtater. Coop har regnet ud, at hvis det gennemsnitlige forbrug sættes til et indekstal på 100 - så når forbrugerne på Nørrebro indeks 162.

Færdigretter er mere udbredt på Vestegnen - her er indeks oppe på 133, mens folk på Vesterbro absolut ikke bryder sig om dem - indeks er helt nede på 68.

Og hvad med de sunde folk på Østerbro - kendt som speltsegmentet? Ja her er det altså dem, der fører, når det gælder køb af lyst brød. Indeks er på 145, mens Nordsjælland og Vesterbro er i bund med indeks på 84 og 83. Til gengæld er det folk på Vestegnen, der sætter sig på toastbrødet - indeks er på 142 mod Vesterbros 61.

De største kaffeslubrere finder man på Sydkysten - indeks er på 132, og igen skraber Vesterbro bunden med et indeks på 71.

Coop har en skoletjeneste, som underviser i sunde- og usunde madvaner. Men den store andelskæde har ikke tænkt sig at missionere i butikkerne.

-Vi skal have ret til at være forskellige, så længe varerne er i orden, siger Lars Aarup.

Og så er der den med småkagerne. På Vesterbro rammer de et tårnhøjt indeks på 204 , mens for eksempel Nordsjællænderne kun når indeks 88.

Småkage-spisende hipstere

-Umiddelbart kan jeg ikke sige, hvad det præcist er - men mormor-mad er jo blevet et modefænomen, så måske vi kan tale om hipster-småkagespisning, lyder det fra analysechefen.

Forskellen på, hvad vi spiser er temaet for den underholdende udsendelsen Helt Ærligt, som sendes i aften klokken 19.55 på Lorry+.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik