Hver ottende københavner er på offentlig forsørgelse

Øget brug af virksomhedspraktik virker, når Københavns kommune skal få borgere i job.

Aktiveringskurser er langsomt på vej ud. Ind kommer virksomhedspraktik og løntilskud til de ledige. Og ifølge Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren ver det nøglen til succes:

- Ledige skal ud på virksomhederne - ikke på pipfuglekurser. Det har været den røde tråd i vores arbejde. Og det har virket. Andelen af københavnere på offentlig forsørgelse er i dag historisk lav, siger Anna Mee Allerslev, Rad. Venstre, beskæftigelses- og integrationsborgmester, til kommunens nyhedsbrev "Vækst gennem job og uddannelse".

Besparelser for 736 millioner siden 2013

I 2013 kunne Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen overføre 213 millioner til kommunekassen.
I 2014 var beløbet på 266 millioner og i 2016 altså 318 millioner. I 2015 var deret mindre merforbrug på 61 millioner. Regnet ud på den måde, giver det Københavns Kommune  736 millioner de sidste fire år. Alene de sidste to år er der syv procent færre københavnere på offentlig forsørgelse. I reelle tal svarer faldet til, at der i 2004 var 75.000 københavnere på offentlig forsørgelse, mens 56.900 modtog offentlige ydelser i 3. kvartal 2016.

318 millioner kroner sparet

Mens hver femte københavner i 2004 var på offentlig forsørgelse, så er det i dag kun hver ottende.  

Det betyder meget for den enkelte at komme i arbejde - samtidig med, at de mange, der nu har job, sparer kommunen for 318 millioner alene i år.

- Det vigtigste, vi kan sikre københavnerne, er bedre velfærd - renovering af skoler og flere pædagoger og lærere til vores børn. Derfor er det også så vigtigt, at vi bliver ved med at arbejde målrettet og ambitiøst for at få endnu flere i arbejde. På den måde gør vi København endnu stærkere, siger Anna Mee Allerslev.

Bydelsbarometeret: Sådan går det med beskæftigelsen lokalt 

Ud af Københavns 10 bydele er det Vesterbro, som har haft den største succes med at få borgere ud af offentlige ydelser fra 4. kvartal 2015 til 4. kvartal 2016. Bydelen er højdespringer med 358 borgere.
Valby og Bispebjerg er også godt med. Her får henholdsvis 138 og 130 borgere ikke længere offentlige ydelser. Langsomst går det i Brøndby-Husum, hvor det kun er 61 borgere, der ikke længere modtager offentlig forsørgelse.
Indsatsen på det københavnske jobmarked blev optimeret i 2016

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik