Husker du Almedin? Klassen vil have udvist kammerat med på studentervognen

Selvom Almedin Fejzic blev udvist af Danmark for over et år siden, har han stadig tæt kontakt til tidligere klassekammerater.

For lidt over et år siden blev gymnasieeleven Almedin Fejzic og hans familie udvist af Danmark.

Det skete efter en lang og sej kamp, hvor hele Halsnæs – og især Almedins klassekammerater fra 1.b på Frederiksværk Gymnasium - kæmpede ihærdigt, for at han og familien kunne blive. 

Men lige lidt hjalp det. I december 2015 blev Almedin Fejzic sat på et fly til Bosnien sammen med sine forældre og lillebror. Almedins far lider af skizofreni og familien havde været i Danmark i fire år.

I dag studerer Almedin Fejzic på et privatgymnasium i Bosnien, samtidig med at han ved siden af arbejder som programmør for et marketingsfirma for at betale for sin uddannelse og forsørge familien. Forældrene er siden udvisningen blevet skilt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der har fulgt op på, hvordan nu 19-årige Almedin har det i dag.

Avisen har også været i kontakt med Almedins tidligere klassekammerater, som nu går i 2.B på gymnasiet. Flere fortæller, at de stadig har tæt kontakt til hinanden via Facebook og Skype, og Almedin Fejzic har siden tvangshjemsendelsen været på ferie i Danmark - senest i slutningen af 2016.

Her har han set sine klassekammerater, ligesom han har været med til en enkelt gymnasiefest.

- De gange, han har været her, har det været få dage ad gangen, siger Sophie Amalie Theil fra 2.B til Frederiksborg Amts Avis.

- En gang ringede han pludselig og sagde, han var i landet. Han har mega-travlt med både arbejde og studie. I starten på skolen i Bosnien læste han hele natten, fordi han skulle indhente den bosniske del af uddannelsen, han ikke havde. Man kan høre på ham, at det er en svær situation, men at han har det godt, lyder det fra den tidligere klassekammerat.

2.B på Frederiksværk Gymnasium har haft planer om at få Almedin Fejzic med på klassens studietur til Kina. De ville selv betale for det med de penge, klassen har tjent ved at arbejde i Bilka. Almedin ville meget gerne med, men planen er strandet. Det hænger sammen med, at en gruppe til Kina skal inviteres - og det gøres klassen samlet. Da Almedin ikke længere er en del af klassen, lader det sig ikke gøre.

I stedet er klassen nu gået i gang med at arbejder på, at han skal med på studentervognen, når klassen den 29. juni 2018 kører rundt i Frederiksværk. 

Elever lavede høring efter Almedin-udvisning

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik