Hundeejere bryder loven: Løse hunde er til fare for vildt

Mere end hver tredje hundejer ser stort på loven, når de går tur i skoven. Det er til fare for skovens vildt.

Der er ikke mange blade på træerne i den danske natur, hvor skovbunden også er dækket af sne. Og det gør rådyrene til et let bytte for store hunde. 

quote Vi har fundet rester af dyr, der er skambidt og bidt ihjel af løsgående hunde

Sven Norup, vildtkonsulent 

Så sent som i weekenden måtte et rådyr lide en lang og smertefuld død efter at være blevet bidt af menneskets bedste ven.

- Det har været en lang død, og den har kæmpet og kæmpet og kæmpet. Samtidig med, at den er blevet bidt og bidt og bidt, for til sidst at dø af blodtab. Det er helt absurd, fortæller formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Lyngby-Taarbæk Hans Nielsen til TV 2 Lorry. 

Han opfordrer alle hundeejere til at tage hensyn og huske hundesnoren, for det er langt fra alle, der husker eller bruger den. 

Faktisk er det i omkring hvert tredje tilfælde uden snor, når hunden luftes i skoven. 

Det viser en optælling, som Dansk Ornitologisk Forening har foretaget i 2013 og 2014. 

Under registeringen blev der talt 2874 hunde i naturområderne, hvoraf 37 procent i skoven løb frit, også selvom det er ulovligt og kan straffes med en bøde på 2000 kroner. 

- Tallet overrasker mig egentlig ikke. Hvis jeg skulle komme med et hurtigt gæt ud fra de oplevelser, som jeg har, så ville jeg sige hver anden hund (er uden snor, red.), siger vildtkonsulent Sven Norup til TV 2 Lorry. 

- Vi har her på Naturstyrelsens areal set adskillelige lignende tilfælde, hvor vi har fundet rester af dyr, der er skambidt og bidt ihjel af løsgående hunde. 

Siden 2010 har det været muligt for skovridderne at give bøder til hundeluftere, der ikke har hunden i snor. Det blev i 2010 til 100 anmeldelser, men er siden faldet til mellem 50 og 60.

Det har ikke været muligt i dag for redaktionen at få Rigspolitiets aktuelle tal over antallet af anmeldelser af hunde uden snor.

Dog informerer Naturstyrelsen om, at man har aflivet 570 hunde, fordi de har skambidt andre dyr eller mennesker.

Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen opfordrer hundeejere til at bruge snoren - også i skoven. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik