Hun forsvarer udskældt Sundhedsplatform: Det gamle var bras

Politiker forsvarer at indføre udskældt IT-system på Rigshospitalet, selv om overlæger advarer mod det.

- Vi vidste godt, at det her ville blive en kæmpe, kæmpe udfordring, men jeg tror bare ikke rigtig, at man kan forestille sig, hvor hårdt det egentlig er, hvor stor opgaven egentlig er, før man står midt i det.

Lise Müller, der er formand for IT-udvalget i Region Hovedstaden, er godt klar over, at implementeringen af Sundhedsplatformen volder problemer på Herlev og Gentofte Hospital. 

Men på trods af problemer og fejl mener hun alligevel, at det 2,8 milliarder kroner dyre IT-system er klar til at rykke ind på Rigshospitalet om en lille måneds tid.

- Meldingen indtil videre er, at det går stille og roligt den rigtige vej. Det her med at indføre et nyt IT-system og en helt ny arbejdsgang, det er bare forbundet med nogle rigtig store problemer, og det giver kæmpe dønninger i systemet, siger hun til TV 2 Lorry.

quote IT er bare sådan noget, man har lyst til at kaste ud af vinduet nogen gange.

Lise Müller, formand for IT-udvalg 

TV 2 Lorry bad hende fredag forsvare implemtenteringen af Sundhedsplatformen på Rigshospitalet, efter at et referat fra et krisemøde på Herlev Hospital er kommet i mediernes søgelys. 

I referatet fra mødet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, giver 35 overlæger udtryk for stor bekymring over det nye IT-system. 

'Samstemmende var overlægerne bekymrede for, hvorvidt SP (Sundhedsplatformen red.) nogensinde kommer til at fungere efter hensigten, og hvornår man kan komme tilbage til normal produktion og sikkerhed for patienterne, står der blandt andet i referatet fra mødet.

Lise Müller mener ikke desto mindre, at det er nødvendigt med et nyt IT-system på hospitalerne.  

- IT er bare sådan noget, man har lyst til at kaste ud af vinduet nogen gange, men sådan var det også med det gamle system. Vi skifter jo det her, fordi det gamle var noget bras, siger hun til TV 2 Lorry.

Se hele interviewet med Lise Müller i afspilleren ovenfor.

Her kan du se fredagens nyhedsindslag om implementeringen af Sundhedsplatformen på Rigshospitalet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik