Hov, hvor blev Nordsjælland af? Her var husene dyrest i 2016

Rigmands-enklaverne i Nordsjælland var ikke det dyreste sted at blive husejer i år. Her kan du se, hvor meget det kostede i din by.

Nordsjælland er som regel garant for en stærk rekordplacering over de dyreste postnumre.

Men i to af hovedstadens bydele måtte huskøberne i 2016 betale mere for hver eneste kvadratmeter villa eller rækkehus, end deres mere nordligt beliggende købsfæller. Det skriver den uafhængige boligside Boliga

Københavnerbydelen Østerbro var det dyreste sted i hele landet at blive husejer, mens det var næstdyrest på Frederiksberg.

- Mange familier bliver i dag boende i byen. Selvom vi er ovre de år, hvor man havde svært ved at sælge boligen, så man kunne komme ud til ligusterhækkene, kan vi se, at folk bliver hængende, siger Mikkel Høegh, boligøkonom i BRFkredit.

- Desuden er der ikke så mange huse i de kvarterer, og det gør dem mere attraktive og derved dyrere, siger han.

Helt præcist kostede det ifølge Boliga 47.556 kr. pr. kvadratmeter på Østerbro og 46.453 kr. på Frederiksberg.

Danmarks hurtigste region

Det var dog ikke den eneste rekord, Østerbro hiver hjem. For ikke alene var det dyrt for køberne - de skulle også rykke hurtigt. Bare 63 dage tog det i snit at sælge en villa i bydelen, mens det på Frederiksberg tog 108 dage.

Et lynsalg sammenlignet med tallet på landsplan. 180 dage tog det i gennemsnit at sælge en villa i 2016, mens det i Region Hovedstaden - Danmarks hurtigste region - tog 117 dage.

Hvor lang tid tog det at sælge huset? Tjek din by ud her.

Mest tid skulle boligkøberne bruge i Syddanmark, hvor det tog 221 dage, mens det i Nordjylland gik en enkelt dag hurtigere. Både i Region Sjælland og Midtjylland tog det 192 dage.

De gamle travere

Men selvom nordkysten ikke kører en førertrøje hjem, når det kommer til toppen af priserne, skal man ikke længere ned af listen end til det tredjedyreste, før man finder det første nordsjællandske postnummer.

45.890 kr. lød kvadratmeterprisen på i 2920 Charlottenlund, mens den i nabodistriktet Klampenborg var på 45.508 kr. og på 42.572 kr. i Hellerup.

Hvor meget kostede en villa i din by? Se det her

Det gik dog også noget mere trægt med at finde en køber i det nordlige fremfor på Østerbro. 117 dage tog det i Charlottenlund, mens det i Klampenborg tog 161 dage og blot 99 dage i Hellerup.

 Snip, snap, langsomt

Vender man bunden i vejret på listerne, erobrer Rødby førstepladsen. Her kostede en kvadratmeter 2.747 kr. - den billigste kvadratmeterpris i landet - og salgstiden var på 564 dage - de længste salgstider i landet.

Næstmest plads for pengene får man i Kettinge på Lolland. Her har køberne betalt 3.262 kr., mens de i Hemmet i Vestjylland har betalt 3.286 kr. pr. Kvadratmeter, skriver Boliga. 

De længste salgstider på husmarkedet - efter Rødby - finder man i Marstal på Ærø, Strandby i Vendsyssel og Spøttrup i Midtjylland. 

* Boliga har beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris og salgstiden på alle villaer og rækkehuse med et tinglyst salg i 2016. Der er kun medtaget postdistrikter med minimum 20 salg i perioden, og kun salg i alm. fri handel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik