Hotelejer fangede tyv på fersk gerning: Politiet havde ikke tid

Efter flere indbrud blev en hoteldirektør så frustreret, at han til sidst filmede indbruddet og fangede tyven selv. Men politiet kom ikke.

Ole Andersen har i over 15 år været hoteldirektør på Hellerup Parkhotel og aldrig har han oplevet så mange indbrud på hotellet, som der er øjeblikket.

- Alene i sidste uge var det fire indbrud, hvor man hver gang brækker ting op, lyder det fra hoteldirektøren til TV 2 Lorry.

- Det seneste år er det virkelig kulmineret.

Ifølge Ole Andersen skyldes de mange indbrud, at en mindre romalejr har slået sig ned i området.

- Det er vi ret sikre på, fordi vi har videoovervågning over alt. Og hver gang der har været indbrud kan vi jo se på overvågningen, hvem der har været der. 

Gentagende gange har han uden held kontaktet politiet og bedt om hjælp - derfor valgte han for to uger siden selv at fange en af tyvene, som ifølge hotellets overvågningskameraer, havde sneget sig ind via bagindgangen, brudt en dør op og smuttet ud med stor sæk tomme flasker.

- Vi lod ham begå indbruddet og lod ham tage tyvekosterne med ud, hvor så nattevagten og jeg gik hen til ham og sagde, at nu var festen slut.

Igen ringer Ole Andersen til politiet, men de reagerede noget anderledes end han havde forventet.

- Politiet siger til min store forbløffelse, at det kunne de desværre ikke tage sig af. De havde ikke noget mandskab, de kunne sende ud.

Mens Ole Andersen har politiet i røret, stikker tyven af og det har ifølge politiet afgørende betydning for, hvorfor de vælger ikke at rykke ud.

- Situationen er ikke truende eller personfarlig længere og derfor har vi valgt at sige, at den kan vi godt samle op på senere, siger Finn Bernth Andersen, Vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi.

På trods af adskillige kameraer afskrækker det ikke hoteltyvene, som udover flasker, også stjæler mad og inventar fra hotellet.

- Det er klart, at det krænker ens retsbevidsthed en lille smule. Jeg kan sagtens forstå politiets situation, men man skal også passe på, at man ikke skaber anarki i Danmark og det her kan meget let udvikle sig til anarki, siger Ole Andersen og forsætter:

- Da jeg fortalte romaen, at jeg ville ringe efter politiet var han jo nærmest ved at knække over at latter og tog det meget, meget afslappet.

Hos Nordsjællands Politi erkender man, at der er lidt færre ressourcer i øjeblikket på grund af terrorbevogtning med videre, men de mener stadig,  at borgerne kan føle sig trygge.

- Og vi rykker altså ud til det, som vi mener, er det mest alvorlige, runder Finn Bernth Andersen af.

Men den virkelighed har Ole Andersen svært ved at leve med.

- Det hjælper jo ikke, at politiet bare siger nej. Det nytter jo ikke. Så vi skal have fundet en løsning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik