Hollandsk ambassadør afholder royal madspildsmiddag

Kampen mod madspild fortsætter – stadig med stifter Selina Juul i spidsen. I år har bevægelsen, der kæmper imod madspild, eksisteret i 10 år.

I aften er der middag hos den hollandske ambassadør Henk Swarttouw. Middagen bliver holdt i hans private bolig på Islands Brygge.

Og netop middagen i aften er stablet på benene, for at sætte en stopper for spild af mad. 

Blandt andet Miljø– og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og  Prinsesse Marie sidder med ved bordet, ligesom en håndfuld topledere fra organisationer og fra erhvervslivet.

Målet er, at de skal være med til at brede budskabet om at standse madspild ud i de indflydelsesrige netværk, som de hver især har.

 

- De mennesker der kommer her til middagen, de er alle sammen meget relevante for dagsordenen. De kommer ikke bare fordi, de er kendte og for at spise noget hyggelig mad. De kommer simpelthen fordi, de alle sammen har et forhold til madspild, siger Selina Juul, der er stifter af Stop Spild Af Mad.

Langbordet, hvor de skal sidde, er placeret i et stort åbent rum. Det står under den flotte lysekrone, der hænger i stuen hos Hollands Ambassadør.

Det er med hvid dug og smukke buketter på bordet og et personligt bordkort til hver enkel gæst.

I det flotte, åbne køkken står to kokke og er ved at forberede nogle af de mange grøntsager, der skal på tallerkenen i dag.

Og stifteren Selina Juul er naturligvis også med ved bordet – i aften er hun vært sammen med den hollandske ambassadør.

- Jeg er jo dagens medvært sammen med Hollands ambassadør Henk Swarttouw, for det er jo sådan set hans ide, den her fantastiske middag. Han er jo så også ambassadør for stop stild af mad, og det er jo fantastisk det er blevet så stort, siger hun. 

Ambassadør Henk Swarttouw er optaget af kampen imod madspild. Og han gør selv en del, for at undgå, at han kommer til at kassere store mængder mad.

Blandt andet tager han rester med på kontoret næste dag, når der som i dag har været en officiel middag i hans hjem, så han og personalet kan spise det til frokost.

- Der spildes alt for meget mad i verden. Mere end 33 procent af al mad der produceres er spildt, så jeg vil meget gerne bidrage til at skabe bevidsthed om dette problem og støtte kampen. Det er derfor, jeg har valgt at blive ambassadør for Stop Spild Af Mad, siger han til TV 2 Lorry.

Fotografering med Henk Swarttouw, Selina Juul, HKH Prinsesse Marie og Jakob Ellemann-Jensen (V)

Med en middag i ambassadørboligen har Stop Spild af Mad sat endnu et flueben. Håbet er, at det kan blive til en ny tradition.

Det overordnede formål med kampen mod madspild er stadig at arbejde bredt nationalt og internationalt. Så man kan finde og udbrede konkrete løsninger, der kan betyde, at vi får mindre madspild.   


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik