Hørsholm: Rådhus advarer mod flue-invasion

Tusindvis af fluer plagede område i Hørsholm Kommune. Glemt affald har skylden. Skadedyrsbekæmpere overvåger anlæg.

Det gik helt galt i området omkring det fælleskommunale affaldsanlæg Norfors, der servicerer borgerne i Allerød, Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal. Anlægget er under renovering - og det gav uventet  voldsomme fluegener.

Hørsholm Kommune skriver på deres hjemmeside, at kranerne, som skal føre affald ind i anlægget er taget ud af drift i øjeblikket, og at al indsamlet affald i perioden køres til et alternativt forbrændingsanlæg. Men nogen har glemt noget - for ifølge kommunen, så er der efterladt store mængder affald, som altså ikke er forbrændt, og det er det affald, der skabte flueplagen.

Norfors kommenterer selv sagen på hjemmesiden og fortæller, at der straks blev tilkaldt eksperter.

-Norfors har tilkaldt et skadedyrsfirma, der forestår bekæmpelsen af fluerne i siloen. Det er samtidig vurderingen, at ven tømning af siloen vil forværre flueproblemet. Samtidig med bekæmpelsen bliver silobygningen lukket og åbninger tætnet, så fluerne så vidt muligt holdes i siloen og i aflæssehallen, indtil de er bekæmpet, lyder det fra selskabet.

Norfors mener, at flueproblemet nu er bekæmpet, men skadedyresbekæmperne skal de kommende dage holde et vågent øje med området og er klar til at gå i krig mod fluerne igen, hvis de kommer tilbage.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik