Høje-Taastrups bydelsmødre hjælper fattige gennem julen

Bydelsmødre har haft travlt med at pakke julekurve til folk, der ellers får svært ved at klare julen økonomisk

Julen er for nogle familier ekstra svært at komme igennem i år. Kontanthjælpsloftet betyder, at udsatte familier har svært ved at få råd til en jul, der bare minder om højtid og hygge. Nu får nogle håndfulde familier det lidt lettere i Høje-Taastrup, for her har en række bydelsmødre kastet sig over et projekt, hvor de har samlet ind og pakket kurve.

-Det er så vores økonomiske medarbejder for tre boligområder i Høje.Tasstrup, der ha overblikket over, hvem der er de mest trængende. Typisk er det folk, der er kommet ind under kontanthjælpsloftet, fortæller projektmedarbejder Salma Butt Yasmin.

Hun arbejder i den boligsociale helhedsplan i kvarteret Gadehavegård: " Der spirer i Gadehavegård "

Bydelsmødrene

Bydelsmødrene er i dag et landsomfattende fænomen med egen landsorganisation, som retter sig mod kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.

Bydelsmødre er primært kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå. Bydelsmoren lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

 

Salma Butt Yasmin  og en håndfuld bydelsmødre har kontaktet en række lokale supermarkeder, og det er der kommet så mange varer ud af, at de har kunnet fylde 10 store julekurve med for eksempel glöggmix, slik, kaffe, the marmelade og mange andre ting.

-Vi har desværre kun kunnet putte ting i der kan holde sig, så der er ikke kød med, forklarer Salma Butt Yasmin.

Julekurvene til de fattige familier bliver afleveret i næste uge.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik