Hjertevarm nyhed: Nattely for hjemløse åbner i kirke

Kirkens Korshær København og Hellig Kors Kirke går sammen om at skabe nattely for udsatte borgere i København.

Kirken på Nørrebor i København åbner dørene for nødstedte hjemløse, som forsøger at overleve i byens parker, affolkede skolegårde og uaflåste opgange.

- I det københavnske gadebillede oplever vi hjemløse, som har brug for et varmt og trygt sted at sove. Byens hjemløse er mennesker på flugt fra fattigdom, og som er kommet hertil i håbet om et bedre liv, eller mennesker med kaos i livet, der har ført til hjemløshed, skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse. 

- Vi vil gerne takke Hellig Kors Kirke for at være med til at skabe en tryg by for alle og give gadens hjemløse et varmt sted at sove i vintermånederne. Sammen hjælper vi medmennesker i nød og fattigdom. Vi vil også gerne takke Socialstyrelsen for at støtte os, siger leder af det sociale arbejde i København, Lotte Molsing fra Kirkens Korshær.

Sognepræst Jens Andreas Christensen tilføjer:

- Jeg er stolt af, at menighedsrådet og personalet har reageret så hurtigt på Kirkens Korshærs henvendelse om hjælp til hjemløse. Jeg er stadig optaget af spørgsmålet: 'hvad er årsagerne til hjemløshed ?

Fakta om det nye nattely for hjemløse

Nødovernatningen har åbent søndag-fredag fra kl 23-07.

Der er 40 pladser.

To lønnede medarbejdere driver stedet med hjælp fra frivillige og sørger for et sikkert og roligt nattely.

De åbner 21. november kl 23.

Hvis du ønsker at blive frivillig skriv venligst til k.wanska@kirkenskorshaer.dk

 

De seneste par dage har vi haft fokus på de hjemløse Københavnere, som savner medmenneskelighed fra deres medborgere. Men én mand har i den grad tænkt på de hjemløse. En pensioneret håndværker fra Amager har opfundet en hjemløsevogn, der måske kan hjælpe de hjemløse til at klare sig igennem vinteren - med fast tag over hovedet i deres eget lille hjem.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik