Hizb ut-Tahrir-topfolk arbejdede på Sundhedsplatformen

Region Hovedstaden har hyret to topfolk fra Hizb ut-Tahrir til stillinger på Sundhedsplatformen, hvor de har fået indsigt i betroede oplysninger om det vitale it-system.

Hitzb ut-Tahrirs talsmand Junes Kock har frem til november i år været hyret som ingeniør på Sundhedsplatformen, der blandt andet indeholder patientjournaler på mange hundredetusinder af danskere.

Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Junes Kock har i den forbindelse arbejdet sammen med et andet Hizb ut-Tahrir-medlem Govahram Kadkhodaie.

quote Det må simpelthen ikke ske, vi ved jo, hvad den her type folk står for

Niels Høiby, medlem af Regionsrådet i Hovedstaden for Liberal Alliance

- Det må simpelthen ikke ske, vi ved jo, hvad den her type folk står for, siger Niels Høiby, medlem af Regionsrådet i Hovedstaden for Liberal Alliance til Ekstra Bladet.

Niels Høiby er desuden professor og har gennem sit arbejde indgående kendskab til Sundhedsplatformen.

Ekspert: Ikke godt

- Uvedkommende har før at haft held med at komme ind i meget indviklede systemer, og i det her tilfælde har folk fra Hizb ut-Tahrir haft rig mulighed for at lære systemet indgående at kende, siger han til Ekstra Bladet.

quote - Professionelt ville jeg jo heller aldrig røbe noget. Der er tavshedspligt, og det ville være uislamisk at bryde den tillid. Jeg ville aldrig tage så meget som en papirclips

Junes Kock, talsmand, Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir i Danmark er kendt for at opfordre til drab på jøder, had til homoseksuelle og bekæmpelse af demokratiet. Senest kom gruppen i søgelyset sidste år, fordi terroristen Omar el-Hussein viste sig at have forbindelse til Hizb-ut Tahrir.

- Det her er ikke godt. For hvem har styr på, om de informationer han har haft adgang til, nu er i hænderne på nogen, som vi ikke ønsker skal have den adgang, og som kunne finde på at handle på egen hånd, siger Stiig Wæver, tidligere sikkerhedsrådgiver og tidligere ansat i PET til Ekstra Bladet.

Tavshedspligt

Junes Kock, talsmanden for Hizb ut-Tahrir, afviser, at han kunne finde på at misbruge stillingen. 

- Professionelt ville jeg jo heller aldrig røbe noget. Der er tavshedspligt, og det ville være uislamisk at bryde den tillid. Jeg ville aldrig tage så meget som en papirclips, siger Junes Kock.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Govahram Kadkhodaie, der bekræfter sit arbejde på sundhedsplatformen og sit medlemskab af Hizb ut-Tahrir, men har ellers ikke nogle kommentarer. 

Region Hovedstaden bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de to Hizb ut-Tahrir medlemmer har været hyret til Sundhedsplatformen som testere gennem et vikarbureau. Men regionen afviser samtidig, at de to Hizb ut-Tahrir medlemmer kunne få adgang til personfølsomme data, da de kun testede på fiktive data, skriver Regionen til Ekstra Bladet.

Sundhedsplatformen er i dag implementeret på Herlev og Gentofte Hospitaler, Rigshospitalet og Glostrup. I løbet af 2017 vil systemet bliver indført på alle andre hospitaler i Østdanmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik