Herlev-drabet: Utrættelig ildsjæl vil oprette æresfond til Louise

Først arrangerede hun et fakkeloptog til ære for den dræbte Louise Borglit. Nu samler hun penge ind til dusøren og vil oprette en fond til byens unge.

- Da det gik op for mig, hvad der er sket, brød min verden sammen.

Det fortæller Anita Jensen, der bor i Herlev, og som i den grad har engageret sig i opklaringen af efterårets måske mest omtalte drab i Danmark. 

quote Det ligger dybt begravet i mig at hjælpe andre

Anita Jensen

- Jeg blev så ked af det, fordi der har stået sådan et fjols til en gerningsmand og hugget en ung kvinde ned, der var gravid og syv måneder henne med sit første barn. Jeg er både mormor og farmor. Jeg kan da godt se, hvad den familie er gået glip af, siger hun til TV 2 Lorry. 

Derfor arrangerede hun et fakkeloptog i starten af november til ære for den dræbte Louise Borglit.

Intet mindre end 3000 mennesker støttede op om om den ide og gik sammen på gaden i et smukt flammehav, der blandt andet markerede alles ret til at færdes trygt i Herlev.  

Men Anita Jensen har ikke lænet sig tilbage og smidt benene på sofabordet sidenhen. 

Hun kan nemlig ikke affinde sig med, at der stadig er en koldblodig morder på fri fod. 

- Man tænker jo på, om han kunne finde på at gøre det igen. Han (gerningsmanden, red.) gør os jo utrygge, siger hun til TV 2 Lorry. 

Derfor er hun på Facebook begyndt at samle penge ind til en dusør, der skal gives til dem, der kommer med afgørende nye spor i sagen. 

Og der er endnu flere tiltag i støbeskeen hos den ivrige ildsjæl. 

I dag har Anita Jensen nemlig ansøgt om at oprette en særlig Louise Borglit-fond, der skal have til formål at støtte børn og unge i Herlev. 

Det kan eksempelvis være enlige mødre, der ønsker tilskud til børnenes fritidsaktiviteter, forklarer hun til TV 2 Lorry. 

- Meningen er, at man skal kunne søge midler til noget tryghedsskabende herude. Det ligger dybt begravet i mig at hjælpe andre, siger hun til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry var med, da faklerne blev tændt tidligere i november. Se indslaget fra den rørende ceremoni herunder.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik