Her er flest helt blanke, når det kommer til EP-valget

Blanke stemmesedler ses oftere ved EP-valget end ved Folketingsvalget. Københavns Kommune modtog flest blanke sedler ved seneste valg.

Der skal sættes krydser på forskellige stemmesedler inden for de kommende par uger, når folkevalgene til Europa-Parlamentet og Folketinget skal afholdes den 26. maj og 5. juni.

Der er dog en del danskere, der undlader at sætte kryds på stemmesedlen - især ved EP-valget.

Og hvis de seneste valgs tendenser holder, så vil det antal stige ved de to kommende valg.

Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at flere danskere stemmer blankt. 30.000 danskere valgte ved Folketingsvalget i 2015 at stemme blankt. Det er 14.000 flere end ved Folketingsvalget i 2007.

Nederst i artiklen kan du se, hvor mange i din kommune, der stemte blankt sidst.

Når det kommer til Europa-Parlamentsvalg, er andelen af blanke stemmer dog væsentligt højere målt i procent. Ved det seneste EP-valg i 2014 stemte knap 48.000 vælgere blankt, svarende til 2 procent af de afgivne stemmer.

Dette er 59 procent flere blanke stemmer end ved Folketingsvalget 2015.

København har flest blanke EP-stemmer

Ser man nærmere på kommunerne i TV 2 Lorrys område, varierer andelen af blanke stemmer en del fra kommune til kommune.

Eksempelvis har kommunerne København og Rødovre de højeste andele af blanke stemmesedler ved EP-valget med lidt over 2 procent, mens borgerne i whiskeybæltekommunerne Hørsholm og Gentofte kun har 11 og 12 blanke stemmer per 1.000.

Når det kommer til Folketingsvalget er vestegnskommunerne Herlev, Høje-Taastrup og Ballerup de højeste andele af blanke stemmer med lige under 1 procent. Også her er Hørsholm i top, når det handler om at være i bund hvad angår blanke stemmer.

De blanke stemmer udgør dog stadig en meget lille andel af det samlede antal afgivne stemmer ved et Folketingsvalg, oplyser Danmarks Statistik.

Således udgjorde de blanke stemmer i 2007 0,5 procent af de i alt 3,48 millioner afgivne stemmer, en andel som i 2015 var vokset til 0,8 procent af de 3,56 millioner afgivne stemmer.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik