Heftigt pendler-prishop udløser protest fra borgmestre

Voldsomme prisstigninger i den offentlige trafik i Nordsjælland får nu tre borgmestre op på barrikaderne.

Movia vil skrotte det nuværende zone-system og indføre et helt nyt prissystem, som dækker hele Sjælland.

Ændringen vil få store økonomiske konsekvenser for de tusindvis af nordsjællandske pendlere, der hver dag benytter den offentlige transport, når de skal ind mod København, og det får nu tre borgmestre til at råbe vagt i gevær.

Benedikte Kiær fra Helsingør, Steen Hasselriis fra Halsnæs og Kim Valentin fra Gribskov har således gjort fælles front og udbedt sig et møde med topledelsen i Movia.

- De her prisstigninger er simpelt hen så uforskammede over for alle vores borgere i Nordsjælland. Det er, som om borgerne i Nordsjælland skal betale prisen for, at taksterne kan holdes i ro andre steder, fx inde i København. Og det er gift for borgernes mulighed for at pendle med kollektiv trafik, siger Gribskovs Venstre-borgmester Kim Valentin.

Det nye prissystem betyder, at pendlerne i de tre kommuner kommer til at betale mellem 1200 og 2600 kroner mere om året for at pendle ind til København med et periodekort.

Prissystemet skal ændres, fordi Movia blandt andre har fået kritik af Rigsrevisionen, fordi der er fire forskellige takstsystemer på Sjælland:

Movias centerchef, Eskil Thuesen, forklarer her, hvorfor den kollektive trafik bliver dyrere for de nordsjællandske pendlere.

Udsigten til at skulle kaste endnu flere penge efter tog og busser er blevet mødt med frustration blandt mange nordsjællandske pendlere - blandt andre sygeplejerske Bjarke Beyer Kjeldsen fra Saltrup i Gribskov Kommune:

Pendler Bjarke Beyer Kjeldsen fortæller her, hvad en prisstigning vil komme til at betyde for ham.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik