Havbiologer jubler: Delfin boltrer sig i Øresund

Øresundsakvariets dyrepassere og havbiologer fik tidligt i morges på Øresund en oplevelse af de sjældne.

Øresundsakvariets dyrepassere og havbiologer fik tidligt i morges på Øresund, nærmere betegnet ved nordsiden af Ven tæt ved en opankret coaster, en sjælden oplevelse.

En almindelig delfin eller som den også hedder: kortnæbbet almindelig delfin Delphinus delphis, svømmede og sprang fuld af energi tæt omkring akvariets gummibåd i en times tid og flere fra akvariet benyttede lejligheden til at smide tøjet og snorklede rundt med delfinen.

- Det var så vildt! Jeg troede ikke, at jeg skulle opleve en så nysgerrig almindelig delfin i Øresund og så fik jeg, og en af vore dyrepasserelever fra akvariet, ovenikøbet snorklet med den under vandet. Snorkling med delfiner i Øresund kan ikke have foregået så mange gange før og måske er dette første gang. Aldrig har jeg prøvet noget lignende – stor, stor oplevelse, siger havbiolog Jens P. Jeppesen.

 
 
Foto: Kristian Vedel, Øresundsakvariet

Jens P. Jeppesen siger endvidere:

- Vi sejler i øjeblikket vores gæster ud på Øresund på planlagte marsvinesafariture både tirsdage og torsdage, men jeg tror, vi foreslår vores gæster her i eftermiddag og aften, at vi sejler forbi delfinen ved Ven og håber på at den stadigvæk holder til ved det opankrede skib. Det er ihvertfald helt sikkert, at der kan gå mange år førend vi oplever dette igen.

En kortnæbbet almindelig delfin er en slank delfin med tydeligt afsat næb og voksne dyr

er mellem 2 m – 2,5 m lange og vejer typisk ml. 70 – 135 kg. Nyfødte er 80 cm og vejer omkring 10 kg.

Flere gange i år er den set i de indre danske farvande. Delfinen ynder at ride på skibes og store hvalers bovbølger.

Observationer af hvaler i Danmark kan indrapporteres og checkes på www.hvaler.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik