Handelsskole om pistol-trussel: "Eleverne er bortvist"

To elever på Køge Handelsskole blev tirsdag anholdt for at true deres lærer med en pistol. Drengene nu også bortvist med øjeblikkelig virkning.

Dagen blev en del mere dramatisk end de fleste på Køge Handelsskole.

To drenge på henholdvsis 16 og 17 år blev anholdt, mens de sad i deres klasse, for at true deres lærer.

quote Den slags opførsel tolererer vi ikke. Derfor har vi bortvist dem, og de kan ikke komme tilbage og færdiggøre deres uddannelse hos os.

Louise Lund Schmedes, kommunikations- og marketingschef på Køge Handelsskole

I et opslag på en lukket facebookgruppe skrev en af drengene, at han ville skyde sin lærer, hvis hans opslag på det sociale medie fik 5.000 likes.

I opslaget sås desuden et billede med, hvad der lignede et skydevåben, mens man kunne ane læreren i baggrunden.

Det fik politiet til at reagere, og fra skolens side har man besluttet at bortvise drengene: 

- Den slags opførsel tolererer vi ikke. Derfor har vi bortvist dem, og de kan ikke komme tilbage og færdiggøre deres uddannelse hos os, siger kommunikations- og marketingschef på Køge Handelsskole, Louise Lund Schmedes. 

Skolen alarmerede politiet

Truslen blev fremsat på den lukkede Facebook-gruppe "Offensimentum", der er kendt for sin meget grove tone.

Handelsskolen blev tippet om opslaget fra en anden erhvervsskole, og derfor ringede man til politiet, der tog anmeldelsen alvorligt.

- Alt i alt er det foregået meget stille og roligt. Fra vi fik tippet, til der var ro på skolen igen, gik der kun en time, siger Louise Lund Schmedes.

Pistolen, der på Facebook-billedet blandt andet var med til at sætte hele aktionen i gang, viste sig at være en såkaldt splatterpistol, hvor man putter plastikkugler i

Skolelæreren, der var offer for truslen, fik først besked om dramaet, da drengene var anholdt af politiet.

- Hun tog det ret fint. Det var først da Ekstra Bladet begyndte at skrive om det, at hun ikke syntes, det var sjovt, siger Louise Lund Schmedes.

Hun oplyser, at skolen vil tage stilling til, hvordan man vil reagere over for eleverne og den pågældende lærer i morgen. Allerede i dag er alle elever og lærere blevet informerede om episoden på et internt system. 

Politiet fandt kniv på den anholdte

Politiet rykkede ud med to patruljer, hvilket svarer til fire til fem mand. Midt- og Vestsjællands politi tog ingen chancer og var derfor udstyret med skudsikre veste, da de entrerede undervisningslokalet.

quote Har man bidraget til sådan en dum handling, som det her, der formentlig er en overtrædelse af straffeloven, så ryger man altså i fedtefadet.

Martin Bjerregaard, pressechef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet fandt en kniv på den 16-årige under anholdelsen, der også var leverandør af splatterpistolen, og da man skal være 18 år for at besidde pistolen, bliver han dermed sandsynligvis sigtet for overtrædelse af våbenloven, fortæller Midt- og Vestsjællands vagtchef til TV 2.

Den 17-årige bliver sigtet for trussel om vold mod en person i offentlig tjeneste i relation til den skolelærer, der var på billedet, som den 17-årige havde lagt op på Facebook.

- Har man bidraget til sådan en dum handling, som det her, der formentlig er en overtrædelse af straffeloven, så ryger man altså i fedtefadet, fortæller vagtchef Martin Bjerregaard til TV 2


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik