Hæder til nyt musikmuseum - nomineret til stor pris

Kun otte måneder efter åbningen er Ragnarock i Roskilde nomineret til European Museum of the year 2017

De er stolte, folkene bag museet for pop og rock i Roskilde, Ragnarock. For selv om museet endnu er ganske nyt - det åbnede for otte måneder siden - så er det netop blevet nomineret til prisen European Museum of the year 2017. Prisen har eksisteret siden 1977.

Museet er nomineret sammen med bl.a. Kongernes Jelling, Den Gamle By i Aarhus og Picasso-museet i Paris

-Vi er umådelig stolte over nomineringen, som er kulminationen på flere års intensivt arbejde mod at skabe et moderne kulturhus og et museum, der gennem musikken fortæller Danmarks historie setgennem de ungdommens øjne. Denne nominering er et kæmpe skulderklap til alle de medarbejdere, der har været og stadig er med til at skabe en fantastisk museumsoplevelse for vores gæster," siger en meget glad museumsdirektør Frank Birkebæk. 

 

Ragnarock i Roskilde kan blandt andet bryste sig af verdens største pladespiller
Ragnarock i Roskilde kan blandt andet bryste sig af verdens største pladespiller
Foto: TV 2 Kosmopol

Selve udstillingen på Ragnarock er opbygget af 11 temaer, der alle indeholder interaktive installationer med auditivt og visuelt digitalt udstillingsdesign, som er udviklet af White Noise Agency og HEAVY. I udstillingen findes desuden verdens største pladespiller og en eventscene til særarrangementer og koncerter.

Museet er blevet til i samarbejde med og støttet af Roskilde Kommune, Arbejdsmarkedets Feriefond, Realdania, Bikubenfonden, Foreningen Roskilde Festival, Ny Carlsbergfondet, Tuborgfondet, Egmont Fonden, Lokal og Anlægsfonden og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond.

Vinderen findes i Zagreb i Kroatien til maj næste år.

Tilbage i maj viste vi et Søndagsmagasin om museet i Roskilde. Det kan du se her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik