Gymnasielærerprisen 2017 går til Mårten fra Bagsværd

Mårten Flø Jørgensen, gymnasielærer på Bagsværd Kostskole og Gymnasium, modtager Gymnasielærerprisen 2017 for sine innovative undervisningsmetoder.

Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017 til en værdi af 250.000 kr. er tildelt  Mårten Flø Jørgensen, der underviser på Bagsværd Kostskole og Gymnasium.

Mårten Flø Jørgensen udtaler i en pressemeddelese, at han er overrasket, glad og stolt over at have vundet titlen. 

quote Et meget stort tak til alle mine elever (...) De gør mit arbejde til verdens bedste. 

Mårten Flø Jørgensen

- Et meget stort tak til alle mine elever for altid at være med på den værste, når der skal prøves nye forløb og forsøg af. De gør mit arbejde til verdens bedste, siger Mårten Flå Jørgensen og roser ligeledes lærerteamet på Bagsværd Kostskole og Gymnasium for at støtte op omkring sit arbejde og sine projekter. 

En af årsagerne til, at prisen er havnet i favnen på Mårten Flø Jørgensen, er, at han i samarbejde med sine elever har arbejdet med at finde svar på, om der kan opfindes en bionedbrydelig kugle til brug ved jagt.

Dette er gjort med henblik på at undgå lidelser for dyr, der slæber rundt på hagl i kroppen efter et mislykket skud. 

Rektor på Bagsværd Kostskole og Gymnasium, Jimmy Burnett Nielsen, udtaler til Novo Nordisk, at han mener, at prisen er gået til den helt rette lærer. 

quote Mårten får eleverne til at føle, at de gør en forskel og kan udrette noget stort for andre

Jimmy Burnett Nielsen

- Mårten får eleverne til at føle, at de gør en forskel og kan udrette noget stort for andre, forklarer Jimmy Burnett Nielsen og tilføjer, at Mårtens Flø Jørgensens motivation, vedligeholdelse, kreativitet og lattermilde sind også bliver værdsat af elever og kollegaer.

En pris for de naturvidenskabelige fag

Novo Nordisk Fondens Gymansielærerpris tildeles to gymnasielærere, der underviser i biologi, kemi og bioteknologi.

Den har til formål at sætte fokus på et højt fagligt niveau i det naturvidenskabelige univers på gymnasierne ved at anerkende de lærere, der bidrager med det ekstra til undervisningen. 

Netop derfor var Mårten Flø Jørgesen en oplagt kandidat, da han ifølge Novo Nordisk er kendetegnet ved sit høje faglige niveau i undervisningen, hvor han trækker snore til den forskning, han blandt andet laver på DTU. Han underviser eksemeplvis i både epigenitik og kræft. 

Udover den ære, som følger med prisen,  ryger der 250.000 kroner med, hvoraf 200.000 af dem doneres til skolen, og de resterende går til læreren.

Prisen er delt i to og gives til én gymnasielærer vest for Storebælt og én gymnasielærer øst for Storebælt.

Gymnasielærerprisen gik i år også til Thomas Skadhede, der er underviser på Paderup Gymnasium, hvor han blandt andet er blevet anerkendt for sit nytænkende lærebogsprojekt, Yubio.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik